ODO 1,2

Moderator: Mirko Zbačnik

gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

ODO 1,2

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Zanima me smo sp. zavzanci za ddv in ima od pravne osebe (slovenske ) v najemu poslovni prostor. Na katerem obrazcu moram poročati.
L.P. Lidija
sipi
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sipi »

Je vam je pravna oseba sporočila svojo davčno številko, poročate plačilo najemnine na obrazcu ODO-2, v nasprotnem primeru naredite davčni odtegljaj in poročate ODO-1
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Še eno vprašanje. Katero vrednost vpišem tisto z DDV - jem ali brez.
L.P. Lidija
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Vpisuje se vrednost brez DDV.
LP :)
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Kolikor je meni znano , sp ni potrebno poročati . Poglejte na pletno stran zveze računovodskih delavcev. :svprasaj: :svprasaj: :nenene:
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Saj ravno v tem je problem. Kontrolorka na DURSU mi je rekla naj kar pošljem da pošiljajo tudi ostali. To ali sp pošilja ODO naj bi pisalo v IKSU 6 samo jaz tega sestavka ki ga v iksu omenjajo nisem našla. Naj se prosim na to temo še kdo oglasi.
L.P. Lidija
sova
Računovodja
Računovodja

V iksu 6 piše, da se mora,.. na spletni strani zveze računovodij pa je popravek....poglejte sami, ...spet nekaj za naš članek, tudi strokovnajki na zvezi ugotavljajo, da je ta odo 2 nesmisel,.... da so nejasnosti itd itd, itd :roll: :roll: :roll: meni je glavno, da je danes petek, spet malo počitka , fajn se mejte... :D :D
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Še eno vprašanje. Pravna oseba ima v najemu premičnino od s.p. Pravna oseba poroča ali ne?.
Kako mi je zoprno.
L.P. Lidija
sova
Računovodja
Računovodja

Poroča vedno plačnik računa , v vašem primeru najemnik premičnine oz
poslovnega prostora, če je najemnik fizična oseba ne poroča ,jaz sicer nisem ekspert v tem vendar mislim, da je tak, LEP VIKEND :lol:
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Če pravna oseba plačuje najemnino s.p.-ju in ji je ta dal svojo davčno številko, se ne poroča nikjer.

Če pa s.p. plačuje najemnino pravni osebi in mu je ta dala davčno številko, bi pa po zakonu morali poročati (tako so napisali v IKSU in tudi sama sem tako razumela). A je davčna rekla, da ni treba, ker se ODO nanaša na davek od dohodkov pravnih oseb in ne fizičnih. Zato se čudim, zakaj nekateri referenti to zahtevajo. Meni je moja referentka rekla, da ni treba, ker ima tako pojasnilo od svoje hiše. Tisto pojasnilo je res malo čudno, ampak jaz za s.p. ne delam več ODO-tov. Če so rekli, da ni treba, pač ni treba!
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Kakšna zmešnjava! Ena od občinskih obrtnih zbornic je svojim s.p.-jem 08.03.05 poslala obvestilo z vsebino:
"V povezavi s člankom, objavljenim v Reviji Obrtnik, številka 3, priloga Svetovalec, na strani 50 - "Obrazci odo", vam sporočamo, da obrazec ODO-2 oddajajo samo pravne osebe (samostojnim podjetnikom jih ni potrebno oddajati)."
karmi
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a karmi »

A bi mi lahko nekdo razložil za kaj se pošilja odo 1,2 ? Ker mi ni nič jasno!
:cry:
Odgovori