Povračilo stroškov za prevoz na delo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fickolin
Novinec
Novinec

Povračilo stroškov za prevoz na delo

Odgovor Napisal/-a fickolin »

Lep dober dan vsem,

zanima me glede povračila stroškov za prevoz na delo. Verjetno je to že večkrat napisana tema, ampak bi vseeno prosil za odgovor. V zakonu je zapisano, da ti morajo povrniti stroške v obliki javnega transporta.

Zanima me ali morajo plačati po zakonu ali lahko kakšen interni zakon podjetja dovoljuje podjetju, da plača potne stroške po svojih merilih.

Hvala lepa za odgovor
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Minimalni zneski so napisani v kolektivni pogodbi. Po svojeim merilih lahko izplačate večje zneseke. Za vse zneseke nad uredbo (javni prevoz ali v izjemnih primerih 31 sit/km) je potrebno obračunati prispevke in dohodnino.

Pozdrav vsem,

MG
fickolin
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a fickolin »

Hvala za odgovor. Napisali ste mi, da lahko zvišajo povračilo stroškov po internih merilih. A lahko mogoče tudi znižajo pod zakonsko določeno mejo?

Hvala lepa še enkrat
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Zneseki, ki so določeni v posamezni kolektivni pogodbi so minimum, ki se še lahko izplača in so iztožljivi. Prvo preverite v katero kolektivno pogodbo spadate in poglejte minimalne zneske. Vem, da imajo v nekaterih kolektivnih pogodba znižan % javnega prevoza ( recimo 60 % od javnega prevoza ) v nekaterih pa 100 % od javnega prevoza.

Pozdrav vsem,

MG
Odgovori