Plačilo pavšala za dohodnino

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Krokar
Nov član
Nov član

Plačilo pavšala za dohodnino

Odgovor Napisal/-a Krokar »

Lep pozdrav,
ko sem prijavljal s.p. ob delu je potrebno vnesti predvidene prihodke in na podlagi tega izračunaš pavšal,ki ga boš plačeval do konca leta za odmero dohodnine. Zelo amatersko vprašanje : ali dobiš za to kako položnicom domov ali moraš ob datumu kar sam pač izpolnit in zadevo plačat ?

Hvala vsem
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Nobene položnice, plačaš jo sam, pozanimaj pa se za sklice na katere se plačuje.
Krokar
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Krokar »

Res je, da sem pravi amater na tem področju zato bi prosil za dodatno pojasnilo :

s.p. ob delu je bil odprt s 1.9.2005. Torej ob prijavi s.p. ja sem oddal predviden dohodek, na podlagi katerega je bilo določeno, da moram plačevati enkratni obrok po 32.000,00 SIT / akontacija davka doseženega z opravljanjem dejavnosti za leto 2005.
Ob dodatnem obvestilu,ki sem ga dobil domov piše, da zapade obrok akontacije davka v plačilo 10.1.2006. Zdaj mi ni več jasno, ali moram mesečno plačevati 32.000 SIT ali naj to plačam pač pred 10.1.2005 ?

Hvala za vaša pojasnila.
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Če ste določili akontacijo v višini 32.000,00 sit za leto 2005 pomeni, da morate toliko plačati v tem letu. Ker pa vam je davčna že poslala plačilni nalog z valuto 10.01.2006, to pomeni, da jo do takrat tudi plačate.
Akontacije se plačujejo do 10.v mesecu za pretekli mesec, ker pa ste vi pričeli z dejavnostjo bolj proti koncu leta, so vam določili, da jo plačate v enkratenem znesku.

Lp
Odgovori