Dopust za določen čas 6 mesecev
Moderator: Mirko Zbačnik
Dopust za določen čas 6 mesecev
Lep pozdrav zanima me sledeče delodajalec me je zaposliv za določen čas 6 mesecev pri tem mi je odobril 5 dni dopusta, ker naj mi bi po zakonu prve 3 mesece pripadalo 0 dni dopusta nato pa vsak mesec 1,5 dneva kar znese zaokroženo 5 dni v 6 mesecih ali si jaz to prav razlagam. Hvala
Pripada vam sorazmerni del dopusta od tistega, ki bi ga dobili če bi delali celo leto.
Torej če bi delali celo leto bi vam pripadalo
ob 5 dnevnem tedenskem delu = 20 dni ( 6 dni na teden = 24 dni )
za vsakega otroka do 15 let =1 dan
za delovno dobo po lestvici iz kolektvine pogodbe kateri pripadate
na delovne pogodje po kolektivni pogodbi
itd.
Te dneve seštejete. Če ste zaposelni za 6 mesecev vam pripada sorazmerni del 6/12 ( 1/2 ) dopusta,
Res pa je, da vam ga ne rabijo pustiti koristiti takoj ampak šele po 6 mesecih ( oziroma odvisno od tega kako imate zapisano v pogodbi )
Ne pozabite pa tudina regres. Pripada vam takšen delež regresa kot vam pripada delaže dopusta če se delali do 6. mesecev ( se pravi 1/2 ) če pa ste deleli 6 mesecev in 1 dan pa vam pripada celoten dopust in celoten regres.
Pozdrav vsem,
MG
Torej če bi delali celo leto bi vam pripadalo
ob 5 dnevnem tedenskem delu = 20 dni ( 6 dni na teden = 24 dni )
za vsakega otroka do 15 let =1 dan
za delovno dobo po lestvici iz kolektvine pogodbe kateri pripadate
na delovne pogodje po kolektivni pogodbi
itd.
Te dneve seštejete. Če ste zaposelni za 6 mesecev vam pripada sorazmerni del 6/12 ( 1/2 ) dopusta,
Res pa je, da vam ga ne rabijo pustiti koristiti takoj ampak šele po 6 mesecih ( oziroma odvisno od tega kako imate zapisano v pogodbi )
Ne pozabite pa tudina regres. Pripada vam takšen delež regresa kot vam pripada delaže dopusta če se delali do 6. mesecev ( se pravi 1/2 ) če pa ste deleli 6 mesecev in 1 dan pa vam pripada celoten dopust in celoten regres.
Pozdrav vsem,
MG