IZPLAČILO REGRESA V MATERIALNI OBLIKI

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lala
Začetnik
Začetnik

IZPLAČILO REGRESA V MATERIALNI OBLIKI

Odgovor Napisal/-a lala »

Zanima me, če lahko delodajalec izplača regres v obliki materiala, mu določi neko vrednost in od tega plača dohodnino....Material, ki ga ima delodajalec na zalogi je v bistvu material od kompenzacije - stranka ni plačala v denarju ampak v materialu....sedaj pa bi delodajalec izplačal regres s tem materialom...

hvala za vsa mnenja...in lep pozdrav vsem skupaj
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Načeloma se meni to ne zdi pošteno. Reges je namenjen letnemu dopustu.Dopusta z materilaom ne moreš plačati. 126. člen zakona o delovnih razmerjih pravi, da mora biti plača v denarni oblik za regres pa nikjer ni točno določeno.

Nekatera znana podjetja izplačujejo regres oziroma del regesa tudi v bonih za nakup v trgovini in se to očitno sme, ker inšpekcija do sedaj tega ni preprečila.

Pozdrav vsem,

MG
Raina
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Raina »

Mogoče veste, kako je bila določena cena materiala, po kateri vam je delodajalec "obračunal" material? Tržna, oziroma tista, po kateri je dobil material?

Mogoče je delodajalec iz posla še kaj zaslužil - namreč dobavitelj mu je dal blago po nižji ceni, on pa vam zaračuna po večji....
bolhica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bolhica »

žalostno, ampak to se kar pogosto dogaja v praksi. pa del plače v bonih za trgovino, kjer si zaposlen, pa bog ne daj da bi šel kupovati stvari v drugo štacunu.
tak to je, drugače pa letiš.
žalost, žalost
naj ti sije sonček.
ari
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ari »

Ali si lahko ti s tem materialom kaj pomagaš Če si potem je tvoja odločitev če to sprejmeš. Kako bo pa delodajalec določil ceno materiala in kako bo od tega odvedel dohodnino. Ali boš ti podpisal da si prejel regres v denarju ko ti bo dal plačilno listo? Jaz ne bi.
tara
Odgovori