Porodniška - pogodba o zaposlitvi za določen čas

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lavazza
Novinec
Novinec

Porodniška - pogodba o zaposlitvi za določen čas

Odgovor Napisal/-a lavazza »

5.12.2005 odhajam za 1 leto na porodniško. Trenutno imam pogodbo o zaposlitvi za določen čas 1 leta, ki se izteče 31.12.2005. Delodajalec želi z mano 31.12.2005 podpisati novo pogodbo za določen čas 1 leta (to bo že 3 zaporedna pogodba za določen čas pri tem delodajalcu).
S porodniške se vrnem 5.12.2006. Če podpišem še eno pogodbo za določen čas 1 leta, se mi le ta izteče 31.12.2006. Ali lahko ob prihodu s porodniške 5.12.2006 odidem na dopust, ki bi mi pripadal po novi pogodbi o zaposlitvi za določen čas 1 leta??? Ali lahko koristim dopust, če v času zaposlitve ne delam niti 1 dan, saj sem na porodniški??? Ali lahko delodajalec z mano 3-krat zaporedoma podpiše pogodbo za določen čas???
Hvala za odgovore! lp
rnrnrn
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a rnrnrn »

v primeru, ki ga opisujete, vam pripada celoten dopust in celoten regres za 2006. dopust seveda lahko koristite po 5.12.2006. načeloma sicer v soglasju z delodajalcem. "načeloma" zato, ker vam mora omogočiti, da ga koristite in po 5.12.2006 ne bo veliko maneverskega prostora za koriščenje le-tega.

pa še to:
sprašujete, ali vam pripada, glede na to, da ne boste delali niti 1 dan... tu ni pomembno ali ste vi prisotni v službi ali ne.. gre za to, da imate sklenjeno delovno razmerje in to je osnova za pravico do dopusta/regresa.
Odgovori