Spostovani!
Mene pa zanima, ker je moja zena prikrivala moje studentske zasluske in smo prejemali socialno pomoc, sedaj pa ko sem se zaposlil me zanima ce mi bodo ob prvi placi kaj trgali? Kdo mora placevati "grehe" zena, ki je prikrivala in je brezposelna ali jaz moz, ki se je sedaj zaposlil in ni dobival socialne pomoci?
Naj povem da nismo dobili nobene odločbe za prikrivanje od Durs-a jo pa vsekakor pricakujemo in ko dobimo to odlocbo ali ne vem kaj, kdo to pol placuje ali jaz ali zena?
No upam da mi boste svetovali ali pa na koga se naj obrnem, hvala
Kdo placuje jaz ali zena?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Klemn Klemn
- Nov član

- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Ne vem, zakaj pričakujete odločbo DURS?
Pri nas še nimamo družinskega obračuna dohodnine (ponekod imajo to), zato ne vem, zakaj bi nekaj odplačevali vi, če je žena dobivala socialno pomoč.
Po moje preveč poudarjate "mi", pri davkih je vedno: jaz in ti in ti itd.
Če bo kdo kaj odplačeval, bo to žena in ne vi.
Sicer pa vam ni treba te socialne pomoči oz. vašega dela preveč poudarjati.
Ali vas morda že kdo "preganja"?
Pri nas še nimamo družinskega obračuna dohodnine (ponekod imajo to), zato ne vem, zakaj bi nekaj odplačevali vi, če je žena dobivala socialno pomoč.
Po moje preveč poudarjate "mi", pri davkih je vedno: jaz in ti in ti itd.
Če bo kdo kaj odplačeval, bo to žena in ne vi.
Sicer pa vam ni treba te socialne pomoči oz. vašega dela preveč poudarjati.
Ali vas morda že kdo "preganja"?
Menim, da imata "zanimiv" zakon. Logično bi bilo, da v zakonu ni pomembno na koga je kaj napisano. Če ni denarja, ga ni za nikogar, če pa je ga razporejata oba. Drugače pa - brez skrbi. Če niste prejeli na vaš naslov nobene odločbe tudi vaš novi delodajalec nima podlage, da bi vam moral karkoli odbijati od plače. Želim vam, da obdržite službo in jo dobi tudi žena.
LP
LP
Evida