IZDAN RAČUN IN DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bosp
Začetnik
Začetnik

IZDAN RAČUN IN DDV

Odgovor Napisal/-a bosp »

Upam, da ne bom preveč zakomplicirala z obrazložitvijo primera. In sicer gre tako: za avstrijsko podjetje smo v sloveniji opravili storitev (nimajo slovenske ID za DDV), račun pa poslali na naslov podjetja v Avstriji. DDV-ja nismo obračunali in promet sem vključila v obrazec DDV-O pod št. 16 (dobave blaga znotraj skupnosti). Ali sem naredila prav?
Dneva ne mores zadrzati, lahko pa ga izkoristis!
lp, S.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Meni ni jasno: če ste opravili storitev, to ni dobava blaga. In - če je opravljena storitev v Sloveniji, se načeloma obračuna slovenski DDV, razen če ste pridobili ID št. za DDV avstrijskega naročnika in nanj prevalili davčno breme.
LP :)
bosp
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bosp »

Ja, v bistvu ne gre za dobavo blaga ampak storitev in da, pridobili smo ID kupca, DDV-ja zato nismo obračunali mi. Kam pa potem vključim ta znesek v obrazcu DDV-O?
Dneva ne mores zadrzati, lahko pa ga izkoristis!
lp, S.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Mislim, da je pomembno kakšno storitev ste opravili. V IKSu 7/04, stran 57 in 58 je primer, ko izstavimo račun tujcu po tretjem odstavku 17.člena ZDDV in se DDV ne zaračuna. V tem primeru je znesek vpisan v 7 (vrednost z DDV) in v 10 (oproščen in drug promet s pravico do odbitka vstopnega DDV) kolono KIR.
V obrazcu DDV-O se to vpiše pod vrstico 13, ki ima enak naziv kot kolona 10 v KIR.
Poglejte še sami, če imate IKS 7/04. Povezava med KIR in obrazcem DDV-O je na strani 48.
LP :)
Odgovori