REGRES

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
miha2
Novinec
Novinec

REGRES

Odgovor Napisal/-a miha2 »

Nekega fanta sem zaposlil 01.04.2005 za nedoločen čas. Zanima me, če mu že pripada regres (baje po 6. mesecih). Če mu pripada, me zanima ali mu ga je treba izplačati letos, ali je lahko njegov prvi regres junija 2005, kajti mi ponavdi takrat izplačujemo regrese. In ali mu pripada celoten regres?
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Če je bil zaposlen že prej, mu je prejšnji delodajalec dolžan dati sorazmerni del regresa do 01.04.2005 se reče za tri mesece. Vi pa ste mu dolžni dati preostanek regresa. Vsaj tako mislim, da je prav, ampak ker nisem čistro prepričana v to, počakajmo, da vam še kdo odgovori, da vas ne bi zavajala glede preostanka, kdaj točno ste mu dolžni dati regres in koliko.
miha2
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a miha2 »

To je njegova prva zaposlitev.

Lp!
Evida
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Evida »

Ker bo v letu 2005 zaposlen več ko 6 mesecev mu pripada cel regres. Tudi mi izplačujemo regres že pred poletjem, kdor pa se nam je pridružil kasneje bo dobil regres (večina le sorazmerni del) izplačan v mesecu decembru.
Evida
ari
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ari »

Pripada mu cel regres ,ker je zaposlen več kot 6 mesecev pa čeprav je to njegova prva zaposlitev in prav je tudi da mu ga izplačate v tem letu.
tara
Odgovori