Nadurno delo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
RobertM
Novinec
Novinec
Kraj: Tolmin

Nadurno delo

Odgovor Napisal/-a RobertM »

Kako se izplacujejo nadure opravljene v nocnem casu :?:

Veckrat namrec pridem v sluzbo prej,da nastavim stroj in nato z zacetkom delavnika ob 7.00,ko pridejo sodelavke delo stece s polno paro :D
Ali se pristeje tudi dodatek za nocno delo po Zakonu o DR(delo med 23 in 6 uro) ali le "klasicnih" 50% :?: Isto me zanima tudi z popoldansko delo.
O stevilu nadur raje ne bi sedaj,naj le omenim,da se placa "klasicnih"20 ur/mesec,letno pa se mi nabere med 300 in 500 ur,katerih neizplacani del ostane v "skladu za koriscenje"-pa se dopusta ne moremo pokoristiti :roll: -morda bomo sli kaj prej v penzijo :P

Prav tako me moti se nekaj :!:
Delamo na normo in dobimo placano do 120% glede na delavno uspesnost.A to velja le za navadne delavne ure :!: ,medtem ko so nadure izplacane 100 +50%(loceno na obracunski listi)
Za izracun uspesnosti(presega) se uporabljajo vse (redne in nadurne) in mislim da smo prikrajsani za "preseg" pri nadurah.

Upam,da ste razumeli moje "blodnje" ampak danes sem nekam "napicen",pa ne cel dan-samo od takrat naprej ko sem dobil obracunsko listo :twisted:
Upam,da dobim kaksen odgovor do ponedeljka,ko grem k direktorju na "krajsi" razgovor o poznavanju delavne zakonodaje.
l.p.Robert
RobertM
Novinec
Novinec
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a RobertM »

Ker nisem dobil odgovora ne tu ne kje drugje,se zacasno odlozil pogovor z nasim"generalom".

Ker se stanje ocitno ne bo izboljsalo,sem razmisljal o odprtju s.p. in da bi mi podjetje tja nakazovalo nadure.

Kaksne so vase izkusnje z tem,da ima delavec poleg redne zaposlitve v vecji doo se svoj sp za delo v istem podjetju :?:

Ce si prav razlagam,pridejo prispevki za zgoraj opisano cca 15 kSit na mesec.

Kaj bi bilo pametno izbrati za dejavnost-delo je v graficni industriji :?:
Prosim za vase nasvete in ideje 8)

V ponedeljek je praznik-nas Smolar pa pravi-je treba delat :twisted:
l.p.Robert
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Za "popoldanski" sp je prispevkov res nekje tam okoli 15 tisocakov, potrebovali pa boste tudi racunovodjo. Vendar ne verjamem, da se vam splaca, kajti gre za odvisno delo in placujete davke in prispevke kot na placo.
Ce vam delodajalec placa 20 nadur, kolikor mu dovoljuje zakon, je to najvec, kar lahko naredi za vas.
Pri nas Slovencih me zelo moti to, da bi radi cimmanj delali in cimvec zasluzili. Sem spoznala kar nekaj ljudi iz zahodne Evrope in novih clanic in bodocih clanic, pa se mi zdi, da vec delajo, so bolj ucinkoviti, delajo tako dolgo, dokler delo ni opravljeno in manj se pritozujejo. Od dela se ni nihce umrl (morda v starem Egiptu, a tega je ze zelo dolgo...), od dolgcasa pa ljudje delajo samomore. Slednje malo za salo:)
Mincek
Odgovori