Pozdravljeni, prvič sem na forumu, zato...
Doma sama vodim knjigovodstvo za moža , ki je avtoprevoznik. Zanimajo me dnevnice. Razvoze opravlja po SLO in po Italiji. Včasih ostane zunaj tudi več dni. Takrat mu obračunam tuje dnevnice. Kako pa je s prevozi po SLO ,če se vrne še isti dan. Ali mu pripada samo prehrana?( 1300 SIT) Hvala za odgovor, sem malo zmedena pa bo že šlo. Lep pozdrav.
Dnevnice avtoprevoznika (sp)
Moderator: Mirko Zbačnik
Točno tako!
Kadar vozi in se vrne isti dan pa ni važno kje Slo ali tujina, mu pripada samo nadomestilo za prehrano ( zdaj 1300 sit ), kadar pa to prekorači takorekoč polnoč, mu pripada dnevnica.
Edino kar mi ni jasno je: koliko časa mora biti odsoten, da lahko dobi nadomestilo za ločeno življenje?
To pa je moje vprašanje, na katerega mogoče kdo ve jasen odgovor.
Pa še to: ali pripada prehrana ( 1300 sit ) tudi zavezancu ki ima dopolnilno ali popoldansko dejavnost?!
Kadar vozi in se vrne isti dan pa ni važno kje Slo ali tujina, mu pripada samo nadomestilo za prehrano ( zdaj 1300 sit ), kadar pa to prekorači takorekoč polnoč, mu pripada dnevnica.
Edino kar mi ni jasno je: koliko časa mora biti odsoten, da lahko dobi nadomestilo za ločeno življenje?
To pa je moje vprašanje, na katerega mogoče kdo ve jasen odgovor.
Pa še to: ali pripada prehrana ( 1300 sit ) tudi zavezancu ki ima dopolnilno ali popoldansko dejavnost?!