zaposlitev in porodniška

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Minkaa
Nov član
Nov član

zaposlitev in porodniška

Odgovor Napisal/-a Minkaa »

Ali lahko podjetje zaposli delavko, ki je trenutno še na porodniškem dopustu? Se pravi da jo zaposli še pred koncem porodniškega dopusta.
mum
Začetnik
Začetnik

Delavka na porodniški

Odgovor Napisal/-a mum »

Seveda lahko zaposlite delavko, ki je trenutno na porodniški. Obvestiti je potrebno Center za socialno delo o novem delodajalcu; vse ostalo je enako kot pri običajni zaposlovanju. Delavka do izteka starševskega dopusta ne sme delati v podjetju, sicer se ji prekine. Lp
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Minkaa se strinjam za mum. Sama sem imela isti primer - sem zamenjala delodajalca medtem ko sem bila na porodniški. bilo je brez problemov. Normalno te stari delodajalec odjavi novi te prijavi in na CSD neseš fotokopijo M1 ali pa samo tvojo izjavo da si od tega in tega datuma zaposlena na tem in tem podjetju ( firma, naslov, davčna št. )

Isto je tudi če pred tem nisi bila zaposlena in se med porodniško na novo zaposliš.

Do izteka porodniške pa ne smeš delati, ker ti lahko vzemajo porodniško in moraš vrniti ves denar od takrat neprej ko si se zaposlila.
Imaš mp še eno možnost. Da začneš delat neizplačan del porodniške ( do konca porodniške) pa ti izplačajoi v obliki dobropisa. ( za varstvo otroka pri pooblaščenih vzgojnih zavodih ali najemnino za stanovanje oziroma reševanje stanovanjskega problema.

Pozdrav vsem,

MG
Odgovori