Pogoji za računovodski servis

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Atlanta
Nov član
Nov član

Pogoji za računovodski servis

Odgovor Napisal/-a Atlanta »

Nekje sem slišala, da bi naj kmalu nek (ne vem kateri) predpis določil, da mora imeti podjetje (ali pa s.p.), ki opravlja računovodske storitve za druge, vsaj enega zaposlenega z visokošolsko izobrazbo in neko licenco. Ali ve kdo kaj več o tem ?
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

http://www.racunovodja.com/forum/search.php - v iskalno okence vpišite licenca - kar nekaj se najde, pa ne vem, kaj natanko bi bilo relevantno za vas
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tudi sam sem slišal za to, a to je bil zaenkrat le eden radikalnejših predlogov, ki je imel tudi druge skoraj nerealne zahteve.
Res pa je, da se nekaj pripravlja tudi na tem področju. Ne vem, v kolikšni meri naj bi bila licenca obvezna, a bo v nekaj letih pogoj za pridobitev licence VI. stopnja. Namen tega naj bi bil postaviti računovodstvu pravo ceno na trgu. Vsi vemo, kakšno ceno dosegajo(mo) in koliko je naše delo cenjeno. marsikdo misli, da se z računovodstvom lahko ukvarja vsak, ki ima 5. minut časa...... .

Če sem prav obveščen, mislim, dase je o tem govorilo tudi na kongresu računovodskih servisov, ki je nedavno potekal v Portorožu.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori