Izračun

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
riki
Novinec
Novinec

Izračun

Odgovor Napisal/-a riki »

Imam35 let delovne dobe.Naše podjetje bo v kratkem šlo v stečaj.Zanima me koliko bom dobil nadomestila (v sit) na zavodu prve tri mesece oziroma naslednje mesece, če je moj bruto znašal 308.000,00sit.
Za izračun se v naprej zahvaljujem.
Riki
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Kak čas nazaj je bilo nadomestilo prve tri mesece 70 %, nato pa 60 % od bruto plače.

LP :)
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ne. Zgornji del nadomestila na zavodu je omejen. Mislim, da se giblje nekje okrog 90 tisoč sit. Več kot to ni mogoče dobiti
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Sorry, za napačen odgovor.
Da je zgornja omejitev pa sploh nisem vedela. :oops:

LP :?
riki
Novinec
Novinec

Re: Izračun

riki napisal/-a:Imam35 let delovne dobe.Naše podjetje bo v kratkem šlo v stečaj.Zanima me koliko bom dobil nadomestila (v sit) na zavodu prve tri mesece oziroma naslednje mesece, če je moj bruto znašal 308.000,00sit.
Za izračun se v naprej zahvaljujem.
Riki
Ponovno prosim vse forumce za izračun.
še enkrat hvala.
vita11
Računovodja
Računovodja

Ne glede na delovna leta in ne glede na višino plače je nadomestilo na zavodu omejeno navzgor. Tako kot smo že dejali: najvišji znesek je med 85 in 90 tisoč tolarji. Več kot to ne morete dobiti ne glede na plačo in tu ne veljajo nobeni izračuni.
Delovna leta pa so pomembna za čas nadomestila. Svetujem, da kar pokličete na zavod ali pogledate na njihovo spletno stran, pa boste videli vse.
riki
Novinec
Novinec

Re: Ponovno izračun

Hvala za nasvet. Pogledal sem na spletno stran zavoda in tam piše, da mi pripada na delovno dobo18 mesecev na zavodu in prve tri mesece nadomestilo 70% in nato 60%od mojega povprečnega dohodka v zadnjem letu. Zato me pa zanima če mi lahko nekdo izračuna koliko bi dobil neto če je moj bruto povp. znašal 308.000,00sit.
Še enkrat hvala!
ROZINA
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a ROZINA »

zplačano denarno nadomestilo ne more biti nižje od 100% zajamčene plače po zakonu, zmanjšane za davke in prispevke, ki se obračunavajo od zajamčene plače in ne višje od trikratnika tako določenega najnižjega denarnega nadomestila.

NAJVIŠJE MOŽNO NADOMESTILO JE OKROG 120.000,00 NETO.
rnrnrn
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a rnrnrn »

vir:
http://www.ess.gov.si/slo/Dejavnost/Knj ... ennad1.htm

4. Višina denarnega nadomestila

Za prve tri mesece prejemanja znaša 70% in za naslednje mesece 60% povprečne mesečne plače, ki ste jo prejeli v 12 mesecih pred nastankom brezposelnosti.

Izplačano denarno nadomestilo ne more biti nižje od 100% zajamčene plače po zakonu, zmanjšane za davke in prispevke, ki se obračunavajo od zajamčene plače in ne višje od trikratnika tako določenega najnižjega denarnega nadomestila.

tako lahko vaše nadomestilo znaša kvečjemu 3 zajamčene plače. sama pa ne vem, ali se gleda 3x neto zajamčena plača (bruto, zmanjšan za prispevke) ali 3x bruto, in potem ta znesek zmanjšan za prispevke.

jaz razumem, da je najnižje den. nadomestilo 43.509,48 (=100% zajamčene plače po zakonu, zmanjšane za davke in prispevke), najvišje pa torej trikratni znesek tega (=trikratnika tako določenega najnižjega denarnega nadomestila). torej max 130.528,44. nisem pa prepričana, da je v praksi moje tolmačenje pravilno... ne vem pa niti, kako je z dohodnino pri nadomestilu. verjetno je potrebno od zgornjega zneska plačati tudi akontacijo?!?

naj me kdo popravi...
vita11
Računovodja
Računovodja

Iz prakse sorodnika, ki je imel visok bruto in je šel na zavod vem, da je zgornja meja limitirana. Pred časom je bilo to 85 tisoč sit. Ker spreminjajo vmes, je dobro pogledati na zavodu, koliko je zdaj to? Morda res 120 tisoč sit. Nikakor pa ni več.
Gospod ves čas sprašuje glede na svojih 308 tisoč bruto plače. Tu to ne pomaga. Dobil bo zgornjo mejo.
Odgovori