S.P.-PRENEHANJE

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Gost

S.P.-PRENEHANJE

Odgovor Napisal/-a Gost »

S.P. je prenehal z dejavnostjo.
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a diana »

Pri prenehanju dejavnosti je potrebno kar dosti opravil. Terjatve in obveznosti pustite tako kot so. Kar pa se tiče neodpisane vrednosti OS-če so OS kupljena še s PD-se za ta osnovna sredstva najprej upošteva stopnja PD-potem stopnja DDV in se PD odbije od DDV, za tista ki pa so kupljena v sistemu DDV, pa je potrebno obračunati DDV in ga poravnati, saj OS ostanejo vam v lasti.LP

diana
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

,
3dady
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a 3dady »

Lep pozdrav:)
Tudi sam sem novembra lani zaprl s.p. Poleg vsega potrebnega sem popisal tudi OS in na ostanek obračunal in plačal DDV. Ostal pa mi je trgovski lokal prizidan k stanovanjski hiši 1995 leta, ki pa ni bil v celoti odpisan. Kaj s tem ostankom , upošteval ga nisem nikjer , a sm kej zamoču???[xx(]:sad:
diana
Računovodja
Računovodja

Upam, da ga imate še v popisnem listu ter neodpisano vrednost v BS. Mogoče vam kasneje, če boste spet odpirali dejavnost lahko pride prav, seveda z novo ocenitvijo!

diana
lala
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a lala »

Sama mislim v naslednjem letu tudi zapreti s.p. - kaj naj potem z nepremičnino????ali bom morala od te tudi plačati davek????...kaj se zgodi z nepremičnino, ko zapremo s.p.?????Najlepša hvala za odgovor.
diana
Računovodja
Računovodja

Nič, ostane v BS in registru.

diana
Odgovori