Dodatek in obračunavanje...?
Moderator: Mirko Zbačnik
Dodatek in obračunavanje...?
Pozdravljeni!
Zaposlil sem se 1.8.2005 in sicer za 6 mesecev, torej do 31.1.2006. Ali mi lahko prosim pojasnite:
- ali sem upravičen do "dodatka po zakonu", ki naj bi veljal od avgusta dalje, saj mi ga niso obračunali ne pri avgustovskem, niti pri septemberskem obračunu OD
- ali je dovoljeno obračunavanje OD v "obratni smeri", saj mi obračunajo tako, da je končni neto znesek vedno "okrogla" številka (pogodba se namreč nanaša na neto znesek)?
Hvala za vse odgovore in lep pozdrav!
Zaposlil sem se 1.8.2005 in sicer za 6 mesecev, torej do 31.1.2006. Ali mi lahko prosim pojasnite:
- ali sem upravičen do "dodatka po zakonu", ki naj bi veljal od avgusta dalje, saj mi ga niso obračunali ne pri avgustovskem, niti pri septemberskem obračunu OD
- ali je dovoljeno obračunavanje OD v "obratni smeri", saj mi obračunajo tako, da je končni neto znesek vedno "okrogla" številka (pogodba se namreč nanaša na neto znesek)?
Hvala za vse odgovore in lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Zanima me nekaj glede tega obveznega dodatka pri plači.
Od lani pa do avgusta letos smo prejemali za revijalno dejavnost 8.250 Sit.
Od avgusta letos pa prejemamo za revijalno dejavnost 8.700 Sit.
Glede na to, da tega zneska nisem našla nikjer v objavljenih tabelah sem povprašala našo računovodkinjo kje je določen ta znesek.
Odgovorila mi je, da je bil to nek poseben dogovor med direktoji novinarske, založniške in revijalne dejavnosti in sindikalnimi pogajalci, ki se je dogajal pred začetkom avgusta!
Mogoče kdo ve kaj več o tem???
Vsaka pomoč bo dobrodošla.
Hvala.
Zanima me nekaj glede tega obveznega dodatka pri plači.
Od lani pa do avgusta letos smo prejemali za revijalno dejavnost 8.250 Sit.
Od avgusta letos pa prejemamo za revijalno dejavnost 8.700 Sit.
Glede na to, da tega zneska nisem našla nikjer v objavljenih tabelah sem povprašala našo računovodkinjo kje je določen ta znesek.
Odgovorila mi je, da je bil to nek poseben dogovor med direktoji novinarske, založniške in revijalne dejavnosti in sindikalnimi pogajalci, ki se je dogajal pred začetkom avgusta!
Mogoče kdo ve kaj več o tem???
Vsaka pomoč bo dobrodošla.
Hvala.
Pojasnilo ZDS pravi Delavci, ki niso bili zaposleni pred avgustom 2004 ali pa so avgusta 2004 menjali delodajalca niso bili upravičeni do ZU, saj delodajalec ni imel osnove (plača za julij 2004), ki naj bi jo povečal za ZU. Ti delavci so upravičeni do ZU za 2005, seveda če so bili pri delodajalcu zaposleni pred avgustom 2005.
To pomeni, da do uskladitvenega dodatka res niste upravičeni.
Znesek uskladitve za
Založništvo 2004 je 7.800 za 2005 je 7.800
Revijalna 2004 je 8.250 za 2005 je 9.592
Kolektivne pogodbe so ločene, vsaka določa svoj znesek uskladitve in tega bi se morali (vsaj tako mislim jaz) delodajalci držati.
To pomeni, da do uskladitvenega dodatka res niste upravičeni.
Znesek uskladitve za
Založništvo 2004 je 7.800 za 2005 je 7.800
Revijalna 2004 je 8.250 za 2005 je 9.592
Kolektivne pogodbe so ločene, vsaka določa svoj znesek uskladitve in tega bi se morali (vsaj tako mislim jaz) delodajalci držati.
Malo smo se narobe razumeli. To, da sem upravičena do dodatka vem sama (saj sem zaposlena že pet let).
Stvar je bila samo v znesku, za katerega ne vem, če je res posebej dogovorjen, saj namesto 9.592 sit prejemamo 8.700 sit. Ta znesek ni namreč omenjen v nobeni tabeli, zato me je zanimalo, če kdo ve, da gre za nek poseben dogovor, tako kot sem že omenila.
Hvala!
Stvar je bila samo v znesku, za katerega ne vem, če je res posebej dogovorjen, saj namesto 9.592 sit prejemamo 8.700 sit. Ta znesek ni namreč omenjen v nobeni tabeli, zato me je zanimalo, če kdo ve, da gre za nek poseben dogovor, tako kot sem že omenila.
Hvala!