darilni boni

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lenka
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

darilni boni

Odgovor Napisal/-a lenka »

Pozdravljeni,
ali ima mogoče kdo izkušnje z darilnimi boni v trgovini?

Kaj moramo poleg bonov stranki dati? Kam se vpisuje ta znesek darilnega bona? Verjetno se ddv obračuna, ko je ta darilni bon vnovčen ter tudi razknjiži zaloga? Kako pa se to knjiži v gk?

hvala in lep pozdrav. Lenka :oops:
rea
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a rea »

Zdravo!

Mi imamo nekaj izkušenj z darilnimi boni in sicer delamo tako:
v wordu sem si naredila vzorce za različne zneske v formatu A4,
na bonu je na vrhu naš naslov, v sredini je malo večje napisan znesek darilnega bona, spodaj pa datum, do katerega mora biti bon vnovčen in naš žig in podpis.
Ker imamo trgovino, sem dala v računalnik darilne bone z različnimi zneski kot artikle in le-tega razknjižim ob nakupu bona. Ko pride stranka, da bon vnovči, pa grem bon v minus, razknjižim pa artikle, ki jih stranka izbere.
LP
joke
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a joke »

Pozdravljeni!

Da ne odpiram nove teme, bom kar tu vprašal. Je potrebno za promet z darilnimi boni voditi kakšno posebno evidenco oz. ločeno blagajno in ali je potrebno pridobiti kakšno dovoljenje za promet/izdajo darilnih bonov?
Je način, ki ga prakticira rea pravilen?

hvala za odgovore in lep pozdrav.
miz
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a miz »

Da, pri nas vodimo posebno blagajno za vrednostne bone. Blagajo z gotovino imamo na kontu 100, blagajno z boni pa na kontu 1001. Za promet z boni nimamo posebnega dovoljenja, ker jih izplačujemo samo zaposlenim kot povračilo stroškov prehrane in kot določen odstotek neto OD-ja, ki jih zaposleni vnovčijo v naših prodajalnah. Kar se tiče dovoljenja za promet z vrednostni boni prosim tudi jaz še za kakšno mnenje.

Lep dan vsem računovodjem.
Odgovori