Matej29 jaz bom k vsem tem polemikam dodala samo naslenje:
Veliko trme in vstrajnosti. Za začetek preberite slovenske računovdske standarde, ZGD, Uzakon o DDV,ZDR..... pa mogoče kakšen učbenik računovodstva za srednje šole ( čiste osnove in logika kontiranja in bilanciranja ) Če pa res ne boste našli računovodje v Mariboru, ki bi vam želel pomagati pa mi sporočite po zasebni pošti pa vam bom dala kakšen kontakt.
Če ste čisto na začetku se lahko kakšnemu računovodji mogoče za par mesecev (mogoče pol leta ) ponudite kot volonterski pripravnik, da pridobite prakso in se naučite nekaj trikov.
Sicer pa se vse da naučiti z vstrajnostijo.
Pozdrav vsem,
MG
Tečaj za računovodje
Moderator: Mirko Zbačnik
-
jelena_slo
- Novinec

- Kraj: Maribor
Natančnega naslova vam žal ne morem dati, ker so učbeniki, ki sem jih sama uporabljala "prastari" .Če pa greste v knjižnico ( lahko tudi kupite v knigarni ) in poiščete kakšen ućbenik za računovodstvo za srednje ekonomske šole. Tam se učijo čistih osnov ( kaj je to konto, konti stanja in uspeha, primeri poslovnih dogodkov in knjiženje na T konte, knjiženje in dnevnik knjiženja, zaključevanje kontov in bilanciranje - izdelava bilance stanja, bilance uspeha in bilance finančni tokov. Če ima učbenik, ki ga boste našli vsaj ta poglavja, ki sem jih naštela bo kar pravi. Cilj je, da si razčistite osnovne pojme in potem lažje berete računovodske standarde in zakone.
Poskusite narediti tudi vse vaje iz učbenika. Če znate stvar narediti na roke ( T konti, dnevnik knjiženja, bilanca) vam potem ni težko prenesti logike na računalniške programe.
Pozdrav vsem,
MG
Poskusite narediti tudi vse vaje iz učbenika. Če znate stvar narediti na roke ( T konti, dnevnik knjiženja, bilanca) vam potem ni težko prenesti logike na računalniške programe.
Pozdrav vsem,
MG
jelena_slo, jaz sem letos hodila na en krajši tečaj dvostavnega računovodstva, imam nekaj vaj in zapiskov.Tudi imam še zapiske iz srednje šole...dajte mi pisat na moj e-mail in se bova dogovorile...lahko vam posodim. Tudi jaz sem čisti začetnik in se sproti učim, zraven pa še zdaj hodim v šolo za Računovodjo, tudi tam smo dobili učbenik oz. skripto, ki so ga naredili posebej za nas...Jelena, saj se bova naučili
javite se mi na moj mail: natasha3_5@yahoo.com
lp, tajči
javite se mi na moj mail: natasha3_5@yahoo.com
lp, tajči