plača računovodje
Moderator: Mirko Zbačnik
plača računovodje
Me zanima, koliko bi po vašem mnjenju naj bi znašala plača racunovodja z opravljeno fakulteto?
Kar bo pa bo.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Odgovor sokrajana je pač zajemal vse možne, vsi pa vemo kaj je realnost. Če grobo pogledamo priloge k kolektivnim pogodbam, pa vidimo kje smo. Ne samo računovodje, pač pa vsi. Vse je pa odvisno od velikosti in uspešnosti podjetja ter v veliki meri tudi od razumevanja podjetnikov o težavnosti našega posla. Saj ne rečem, da je težje od ostalih za to izobrazbo, le naš položaj je tak, da se nas bolj razume kot potrebno zlo, kot pa kaj več. Upam da je slednjih, ki vedo za kaj imajo računovodje in jih znajo motivirat da izkoristijo svoje potenciale vse več.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Plača računovodje
Morali bi povedati še, na katero letev boste stopili na lestvi (mislim, da je fakultetna izobrazba le temelj, višjo plačo vam bo prineslo znanje iz prakse) - na prvih letvah pričakujte 80.-100.000 SIT, višje se vzpenjate, višje so številke, če pa se odločite, da boste "sama svoja šefica", pa navzgor omejitve ni
Lep pozdrav!
Naj dodam, da se plača zvišuje tudi z odgovornostjo in nošnjo glave naprodaj; sigurno obstajajo računovodje z astronomsko plačo, vendar raje niti ne pomislite, kaj vse podpišejo za taki dnar.
Moj nasvet: bodite zadovoljni z malo plačo, če ne želite sprejemati odgovornosti in želite mirno spati. Če pa ste na individualni pogodbi, nikar ne štedite z zahtevkom po višji plači (seveda po poprejšnjem temeljitem razmisleku).
Moj nasvet: bodite zadovoljni z malo plačo, če ne želite sprejemati odgovornosti in želite mirno spati. Če pa ste na individualni pogodbi, nikar ne štedite z zahtevkom po višji plači (seveda po poprejšnjem temeljitem razmisleku).
Mincek
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Podjetja bolj cenijo financarje od računovodji, čeprav jih eliko te razlike ne pozna, ker jim je tam odgovornost bolj pri roki. V večjih firmah imajo pravno službo, v manjših pa pričakujejo, da to področje kar obvadamomo.
Kaj če bi šli mi staavkat, kaj pravite, a bi se kolesje v glavah podjetnkiov kaj premaknilo?
Mogogče, a ne takoj. 
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko