Hja, UP, saj o tem govorim. Pred časom sem imela v podjetju revizorko in počutila sem se kot v šoli. Za vsak račun me je vprašala kako in zakaj in kaj hitro sem ugotovila, da se ji sanja ne, zakaj gre. Imela je končano specializacijo iz računovodstva in izpit za revizorja, delovne dobe pa ne vem, če je imela sploh kaj.
Ja, pa še eno takšno poznam, ki ima končano univerzitetno ekonomsko izobrazbo, smer računovodstvo in revizija. Opravljeno je imela 6 mesečno prakso in 1 leto delovne dobe v nekem podjetju. Ko je prišla k nam v službo se ji niti približno ni sanjalo, da verižna kompenzacija sploh obstaja in kako jo naj napiše ter koga naj vključi v kompenzacijo.
Toliko o univerzitetni izobrazbi.
Vse kar vas zanima glede licenc za računovodske servise
Moderator: Mirko Zbačnik
mene bolj skrbi stanje na trgu računovodskih storitev, saj vem da smo dobri in slabi računovodje, vendar vsaj nekaj vemo o stvareh in se lahko pojavljamo pred vsemi državnimi organi ne glede na status, ki ga imamo, samo da nas stranka pooblasti
kaj bomo dobili z licencami, to da bo tako kot je pri pravni pomoči, ko lahko stranko pred sodiščem zastopa samo odvetnik, vemo pa da se kup pritožb, tožb in ostalega napišejo tisti, ki imajo malo ali zelo veliko pravnega znanja in na koncu se nikakor ne smejo pojavit na sodišču, da bi zagovarjali svoje ideje in stranka na koncu potegne kratko
nekaj podobnega se bo zgodilo z licencami, še vedno se bodo vodile poslovne knjige tako kot so se, v primeru davčnega pregleda pa bo stranka potegnila še krajšo kot jo je sedaj
vem kaj so pripravljeni narediti mali podjetniki in jih popolnoma razumem, da plačujejo za računovodsko storitev čim manj npr namesto 15 jurjev na mesec par jurjev nekomu ki je slučajno enkrat videl ko se je peljal skozi mesto na vratih davčna uprava - no pa saj se taki pojavljajo tudi tukaj na forumu
kaj bomo dobili z licencami, to da bo tako kot je pri pravni pomoči, ko lahko stranko pred sodiščem zastopa samo odvetnik, vemo pa da se kup pritožb, tožb in ostalega napišejo tisti, ki imajo malo ali zelo veliko pravnega znanja in na koncu se nikakor ne smejo pojavit na sodišču, da bi zagovarjali svoje ideje in stranka na koncu potegne kratko
nekaj podobnega se bo zgodilo z licencami, še vedno se bodo vodile poslovne knjige tako kot so se, v primeru davčnega pregleda pa bo stranka potegnila še krajšo kot jo je sedaj
vem kaj so pripravljeni narediti mali podjetniki in jih popolnoma razumem, da plačujejo za računovodsko storitev čim manj npr namesto 15 jurjev na mesec par jurjev nekomu ki je slučajno enkrat videl ko se je peljal skozi mesto na vratih davčna uprava - no pa saj se taki pojavljajo tudi tukaj na forumu
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Mislim, da se bo potrebno izobrazit na računovodskem področju, pravne zadeva pa raje prepustimo pravnikom in naj se z zastopanjem kar oni ukvarjajo. Seveda, pa ne smemo zanemarit znanja tudi na tem področju. Le tako bi lahko postopoma dosegli ugodnejši položaj na trgu. Je pa na tem področju le potreben red. Poleg prakse je potebno tudi teoretično znanje, zato ne bi omaleževal tistih, ki kljub izobrazbi na papirju ne obvladajo dela v praksi. Res pa je, da teh znanj v malih podjetjih, katera večine vodijo servisi niti ne moreš docela izkoristit, oziroma se podjetniki niti nezavedajo, kaj jim lahko nudimo. Saj ni vse le v knjiženju.
Doadal bi le, da se kot licenca šteje tudi končana vsaj VI. stopnja izobrazbe smer računovodstvo. Navsezadnje vodijo računovodsvto v večjih firmah ljudje brez licenc.
Doadal bi le, da se kot licenca šteje tudi končana vsaj VI. stopnja izobrazbe smer računovodstvo. Navsezadnje vodijo računovodsvto v večjih firmah ljudje brez licenc.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko