Vodenje poslovnih knjig za s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pozdravljeni!
Hvala za vaše odgovore in nasvete.
Ker imam zaenkrat s.p. kot dopolnilno obrt, z max. 15 računi na leto se mi zdi škoda denarja za računalniški program. Sicer pa - že samo na forumu je veliko koristnih informacij, za pomoč imam dogovor z enim računovodskim servisom ... tako, da sem optimistična...
Je pa res, da je vsak začetek težek...
Hvala za vaše odgovore in nasvete.
Ker imam zaenkrat s.p. kot dopolnilno obrt, z max. 15 računi na leto se mi zdi škoda denarja za računalniški program. Sicer pa - že samo na forumu je veliko koristnih informacij, za pomoč imam dogovor z enim računovodskim servisom ... tako, da sem optimistična...
Je pa res, da je vsak začetek težek...
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tudi to je res, a jaz osebno (to je le moje mnenje) sem za dvostavno. Programi pa poleg vodenja knjige prihodkov in odhodkov sproti napravijo še vse ostale evidence, tudi saldakonte, katerih stanja naj bi v principu ugotavljali z inventuro.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

knjiga terjatev in obveznosti
Pri enostavnem s.p. je potrebno voditi tudi knjigo ostalih terjatev in obveznosti; zanima me ali je to ena knjiga ali sta ločeni knjigi: posebej za terjatve in posebej za obveznosti?
kaj konkretno mora vsebovati ta knjiga in če pravilno razumem se v njo vpisujejo vse ostale terjatve in obveznosti razen tistih, ki jih imaš na saldakontih?
kaj konkretno mora vsebovati ta knjiga in če pravilno razumem se v njo vpisujejo vse ostale terjatve in obveznosti razen tistih, ki jih imaš na saldakontih?
me veseli
me veseli da je še kdo vstrajen kot jas in sam vodi knjige za svoj sp,
z enostavnim knjigovodstvom, informacij je res tule dovolj,
pa stvar ko jo spoznaš sploh ni tok težka, mam pa js tud dogovor z enim računovodskim servisom za pomoč, pa konec leta mi nardijo vsa potrebna poročila....
z enostavnim knjigovodstvom, informacij je res tule dovolj,
pa stvar ko jo spoznaš sploh ni tok težka, mam pa js tud dogovor z enim računovodskim servisom za pomoč, pa konec leta mi nardijo vsa potrebna poročila....