JUBILEJNA NAGRADA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
stanovanjska
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia
Kontakt:

JUBILEJNA NAGRADA

Odgovor Napisal/-a stanovanjska »

Ali mi lahko kdo pove, kje bi lahko prebrala kdaj je zaposleni upravičen do izplačila jubilejne nagrade? Ali se za ugotavljanje pogojev za izplačilo jubilejne nagrade upošteva samo zaposlitev pri zadnjem delodajalcu, ali je tudi dosežena skupna delovna doba (10, 20 ali 30 let)zadosten razlog za izplačilo nagrade? Hvala in lep pozdrav.
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

stanovanjska
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a stanovanjska »

Hvala za odgovor, ki sem ga sicer tudi pričakovala,saj to pojasnilo že poznam in ravno zaradi tega sem zmedena. Najprej razumem, da je po novem določeno, da se nagrada izplača samo za doseženo del.dobo pri zadnjem delodajalcu, nato pa prebiram tretji odstavek pojasnila, kjer pa razumem, da je podjetje lahko določi tudi ugodnejše pogoje za izplačilo nagrade. In tukaj me zanima, ali to lahko pomeni, da se nagrada lahko izplača tudi za doseženo skupno delovno dobo? V splošni kolektivni pogodbi za gospodarske dejavnosti tudi nisem zasledila izrecne navedbe, da gre za doseženo del. dobo pri zadnjem delodajalcu!!!
Ali mi lahko kdo še kaj svetuje oz. razmišlja z mano?
Hvala.

P.s. Želim vam res prijetne praznike in lepe pirhe.
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Ja, res so dileme. V našem podjetju smo se odločili in tako od letošnjega leta dalje tudi delamo. Jubilejne nagrade izplačujemo za skupni delovni čas 10, 20, ...let. Vsem delavcem, ki so že imeli 10 let ali več npr. 20 let in nagrade še niso dobili jih izplačujemo v letošnjem letu. Delodajalec je do nas delavcev pošten zato nam tisto kar nam priprada tudi da, mislim da je zaradi takih stvari tudi odnos delavec- šef boljši.

Lidija
magdalena
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Če prav razumem je osnovna pravica delavca da dobi jubilejno nagrado za skupno delovno dobo pri zadnjem delodajalcu, lahko pa, če se delodajalec odloči, za skupno delovno dobo, ne glede na to kje je bil zaposlen. Ali se v obeh primerih jubilejna nagrada prizna kot odhodek :???:

lp

Magda
Odgovori