kuža

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

kuža

Odgovor Napisal/-a komar66 »

moja stranka je kupila šolanega nemškega ovčarja za 150.000,00 sit, z namenom, da ga bo imela spuščenega v ograji poslovnega objekta, z namenom varovanja
ne vem kam naj ga knjižim
će je osnovno sredstvo, kolikšno amortizacijo naj obračunavam
za hrano, veterinar to vem da je strošek in gre direktno v razred 4
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Osnovna čreda, 20%. Mogoče je to to. Nesmiselno je, da se ne amortizira.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
taglavni
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a taglavni »

Mislite, da vam bo to davčni inšpektor to verjel. Imeti psa za osnovno sredstvo, z evidenčno številko? Niste registrirani za varovanje objektov. Boste potem tudi hrano za psa dajali v stroške. To pomeni tudi, da se mora pes nahajati v poslovnem objektu......

Poleg tega je to čisto mučenje živali. Poznam nekaj primerov, ko imajo psa za alarmno napravo potem pa celo noč panično lajajo, ker se bojijo lastne sence. Vlomilec pa bo z psom zelo hitro opravil, ker pes nima mobitela, da vas bo poklical.
ursamodic
Moderatorka študentskega kotička

Odgovor Napisal/-a ursamodic »

taglavni napisal/-a:Poleg tega je to čisto mučenje živali.

Moja prva misel :( , pa sem se raje vzdržala komentarja :jezen:
Urša SlikaSlika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Čestitam obema (taglavni, urša), ker sta povedala svoje misli. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Ah dajte no - ali so potem tudi policijski psi in reševalni in še ne vem kakšni izpostavljeni mučenju. Zakaj pa potem tega ne prepovejo.

Če se psu godi v redu in če je za njega dobro poskrbljeno se meni to res ne zdi mučenje živali.

Pozdrav vsem,

MG
komar66
Računovodja
Računovodja

prvič da ne bo nesporazumov to dela moja stranka
drugič ne mislim dajat komentarjev o humanem ravnanju s psi, ker moje delo je sedaj mam račun za psa in ga moram nekako poknjižit
elektrikova ideja mi je nekako všeč, samo kaj ko je mišljena osnovna čreda v primeru če je več živali, ki se potem razmnožujejo (npr biki in krave) vsaj tako tolmačenje sem dobil na du glede jate kokoši nesnic

glede registracije no ali imamo lahko v računovodskem servisu fax med osnovnimi sredstvi, saj nismo registrirani za dostavo pošiljk za to je registrirana pošta
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Saj ni važen namen, važno je, da opravičiš maksimalno amortizacijko stopnjo in najbolj primerljiva je osnovna čreda. če psa potrebuje, je to davčno priznan odhodek, ravno tako tudi stroški z njim.

P.S.: Malce za šalo; če je lastnik soliden in ga jamlje na sprehode, ali je to mogoče boniteta?!
Mirko Slika
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Komar66. Jaz bi razmišljala neko takole. Kuža = alarmna naprava ssireno. Če kupite alarm s sireno je to osnovno sredtvo, ki je namenjeno varovanju. V tem primeru je kuža ista stvar. Pričakovana doba uporabnosti ? Hmm .. to je vprašanje. Morda 5 let - potem je že skoraj prestar.
Stroški za hrano = stroški vzdrževanja OS.

Kako pa bo na to gledala inšpekcija in ali bo priznala kot davčno priznan strošek ali ne to pa je drugo vprašanje.

Pozdrav vsem,

MG
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

V zimskem času pe se včasih temperatura spusti tja do -25, -30 ali celo več pod ničlo, a takrat ni variante, da bi spala v hiši, čeprav ima dve, ena je narejena po vseh pravilih. Tudi tu bi lahko nepozavalec rekel, da je to mučenje. Ko jo grem zdramit, je čisto normalna. :spomezik:

Ne vidim, zakaj to ne bi bil davčno priznan odhodek. če ni amortizacije, pa lahko uporabimo konte časovnih razmejitev, ali kaj?
Mirko Slika
komar66
Računovodja
Računovodja

na tem mestu pohvale mirko kakor ti skrbiš za psa
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

To sesliši pa dvoumno, komar66 :spomezik: . Nepozavalec bi mislil, da gateroriziram. A če bi ga dal na toplo, mu ne bi ustregel. Ker je stalno zunaj se je tega navadila. Da bi jo dal na toplo bi bila zanjo kazen.
Mirko Slika
Odgovori