kuža

Moderator: Mirko Zbačnik

komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

Odgovor Napisal/-a komar66 »

no da se bo pravilno bralo
velikokrat vidim mirka in kužiko, kako jo sprehajata po bloških travnikih in gozdovih, enkrat sem ga videl tudi kako jo je čohal, enkrat sem jo videl ko je prišla do mene, ko sem bil v njegovi vasi in je bila prav razigrana in dlaka se ji prav lepo svetila, dala mi je tačko in me polizala in celo enkrat sem videl kako jo je prevažal v avtu in iz tega sklepam, da zanjo prav lepo skrbi

no sem sedaj pravilno povedal
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Saj se poznva in nisem imel nič slabegav mislih. Se opravičujem, če je zvenelo neprijazno. Le za naključne bralce bi bilo to lahko dvoumno.

Opažam, da je med nami kar nekaj "pasjeljubcev". :szardi:

Ko sem bil še v prejšnji firmi (v Cerknici), se spomnim, da sem imel med osnovnimi srestvi tudi psa- bil je ob vratarnici. Lep oso skrbeli zanj, ne vem, kakšno funkcijo je imel in niti se ne spomnim, če se je amortiziral. bilo je cca 18 let nazaj. Zato vem, da je lahko tudi med osnovnimi srestvi. Res je, da se je od takrat mnogo spremenilo. Jaz bi ga dal med osnovna sredstva, saj zadostuje vsem kriterijem.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Pred kratkim sva z Marjeto v neki knjigi zasledili, da bi bil pes ali maček lahko celo boniteta - v primeru, da ga pobožamo ;)
ŠELA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ŠELA »

JAZ BI TEGA PSA ŠEFU KNJIŽILA KOT PREJETI KREDIT OD FIRME.
ZANIMA ME, ALI ŠEF RES NE ZASLUŽI TOLIKO, DA BI SI S SVOJO PLAČO LAHKO KUPIL PSA?
taglavni
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a taglavni »

Vidim, da se je tema zelo razvila.

V kolikor psa uporabljaš za varovanje je to enako kot da imaš orožje. Tudi pes lahko poškoduje ali celo mori. Vendar so za nošenje orožja potrebni posebni pogoji in tudi registracija. Iz tega sklepam, da imajo lahko pse za varovanje samo strokovno suposobljena in ustrezno registrirana podjetja (vsarnostniki, policija, gasilci, reševalci......)

Nekateri bi pa res radi dali v stroške vse do zadnjega tolarja.

Vprašajte raje za mnenje GZS ali DURS, da ne bo problemov ob obisku ...... :sjezik:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Komar66, le v razmislek; a se ta "oseba" mogoče tudi ukvarja z vzrejo psov in ali ima to registrirano? Lahko bi bila to rešitev. Saj verjetno ima še več psov.

Verjetno tudi iz lastnih izkušenj veš, koliko pes pomirjujole deluje na osebnost, to je lahko tudi motivator. Saj poznamo polno načinov motivacije in lahko bi bil pes tudi to, pleg varovanja objekta.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Hudimana, sedaj se pa že jaz sprašujem, kaj naj naredim s psom, ki je v pisarni (vshodno višavski terier pes je last mojega šefa) in me vse 4 ure kolikor prebijem za računalnikom s tačkami boža in mi puca čevlje. Da si morda nebi morala pri plači obračunati kakšno boniteto za ugodje in usluge čiščenja, ki mi jih pes nudi.?
Pasji pozdrav vsem HOU, HOU
L.P. Lidija
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz pa imam v pisarni našo pitbulko, ki pa ni osnovno sredstvo, tudi plače ne dobiva in jaz si ne obračunavam bonitete, čeprav jo kdaj pa kdaj pobožam (božajo jo tudi moje stranke), hrano in veterinarja pa plačam iz svojega žepa; kljub naši zakonodaji hoče biti prisotna in po svoje tudi uporabna (celo poštarja in vse prodajalce spusti blizu) in zvečer jo le stežka zvabim iz pisarne v stanovanje.
ari
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ari »

Na žalost so še vedno ljudje, ki kupujejo pse samo za varovanje objektov kot da ne bi za to obstajale ustrezne alarmne naprave. Pes naj bi bil človekov prijatelj in prijatelja sigurno ne boš zaprl v ogrado. Vem da z računovodskega vidika lahko gledaš psa kot osnovno sredstvo vendar mene ob tem ki imam psa ki je vedno z menoj prime kar žalost da ne rečem kaj drugega, pri tem ne mislim na računovodjo ki ima problem kako knjižit nabavo psa ampak na njegovega lastnika. [/url]
tara
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Načeloma sem se osredotočil le na računovodski vidik tega problema :sneodobren: .
Mirko Slika
komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

Odgovor Napisal/-a komar66 »

nisem mislil da bo vas to vprašanje tako razvnelo
čeprav so moji pomisleki še vedno enaki kot so bili na začetku vsaj z računovodskega vidika
ker sem dobil tri zasebna sporočila v stilu, a si ti to tisti, ki ima psa, ki je hodil v trgovino, in je tema rahlo vroča bom napisal
no imel sem psa, ki smo ga oddali iz osebnih razlogov v drugo družino, ta kuža je bil res nekaj posebnega bil je naš družinski član in je vse počel z nami, ležal je večno v pisarni ali pred njo, bil za vratarja, tisti ki se je znal pogovarjati z živalmi mu je tudi povedal če smo ga slučajno pustili doma da nas ni doma in da naj počaka, ker se bomo kmalu vrnili, ali naj gre če nas ne bo kmalu doma, hodil je trgovino s košaro, z domačo mačko sta skupaj stanovala v pasji hiši, varoval otroka, ga pestoval, res je tisto kar se mu reče najboljši prijatelj, vendar na tem mestu lahko s čistjo vestjo zatrdim na vse zgražanje ki bo sledilo pes je še vedno žival, ki ima svoje nagone in gene, katere je človek s selekcijo ustvaril pasme, preko katerih ne moreš, če je po pasmi prinašalec ima gene in nagon da ti bo prinašal stvari in bo na lovu dober delavec, če je pudeljček je ustvarjen za crklanje, če je buldog je to krvoločen pes saj so ga ustvarili za pomoč v klavnicah, če je ovčar in še z naravno selekcijo ustvarjen za službenega psa se bo trudil da bo obvaroval krdelo kateremu pripada (beri lastnino svojega gospodarja), zato vas prosim pasjeljubci pustite psom, to kar so in se ne zgražajte nad namenom nabave tega psa, saj kolikor sem videl se prav lepo počuti pri tem lastniku, čez noč čuva objekt, podnevi pa se lepo potika po delavnici in lastnikovi pisarni.

na koncu pa še to, če že hočete imeti objekt za crkljanje in za povšter v dnevni sobi si preskrbite mačko, ona je bolj rojena za to

če hočete imeti pa alarmno napravo, ki vas bo spravila pokonci, če pride kdo k hiši pa kupite videonadzorni sistem, saj je cenejši kot je pes
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Kot kaže, bomo morali odpreti rubriko za ljubitelje psov :spomezik: .

Spomnim se tega psa. Z njim je šel v trgovino in v gobcu nosil košaro. Zanimivo bilo videti sožitje med njima, kar je možno le, če ljubiš živali. Takoj se opazi, kaj pes dela iz strahu ali kaj z veseljem.

Malce je res čudno slišati - pes, osnovno sredstvo. Pa saj tudi zakon o davku.. govori, da je strošek podjetja vse, kar je povezano s poslovanjem. In če pes varuje, zakaj ne bi bili to davčno priznani stroški.
Mirko Slika
Odgovori