darilo ??????????

Moderator: Mirko Zbačnik

MIŠKO
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a MIŠKO »

V lanskih Financah sem prebrala članek o izplačilu te razlike v velikih in dobrih slovenskih podjetjih in dvomim da so imeli drugi pogoj izpolnjen.
Fiance št.246

lep dan
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Saj tudi meni ni logično. Če ima delavec v pogodbi o delu napisano, da bo regresirana prehrana do uredbe vlade in če tega zneska ne prejema ima vso pravno podlago da toži podjetje in bo tudi uspel.

Vendar sem v Iks 11/05 na str. 151 prebrala dopolnjen odgovor Ministerstva za finance po e pošti.
MIŠKO
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Še nisem zasledila mnenja DURS ali MF, ki bi pritrdilno odgovorilo na vprašanje glede kakšnih izplačil.Vedno odgovarjajo, da se to in to ne sme,oziroma je v nasprotju s členom?.
Kot sem rekla, veliko dobro slovensko podjetje je lani izplačalo razliko do Uredbe, torej ker je dobro ni imelo "likvidnostnih" težav.

lp
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Vem tudi da je veliko podjetje imelo davčno kontrolo in ker so izplačali pavšalno naprimer 30.000.- SIT niso pa naredili točen obračun za vsakega delavca posebej (odšteli bolniško, dopust) jim je davčna to obdavčila kot osebni dohodek in vsem 600 delavcem popravljala dohodnino za preteklo leto.

Tako da je potrebno resnično paziti.
MIŠKO
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Jaz sem lani naredila obračun po mesecih in delavcih za ure prisotne na delu.
Ko bi le še doma bili tako dosledni kot pri nas-inšpektorji.Oni dobijo al kaj delajo al pa nič.Mi pa če ne bomo nič naredil ne bo novca.

lp
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Vem, da je lani marsikdo delal tako. Jaz bi rekla: dokler ni sodnika ni tožnika. Sicer pa je zanimivo, da še pojasnila ne morejo napisati, tako da bi ga vsi razumeli enako. Tudi jaz namreč razumem , da je potrebno izpolnjevati oba pogoja , da je izplačilo razlike neobdavčeno.
Pa lep pozdrav.
slava
boana
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a boana »

Miško, v IKS-u 8/05 na strani 16 piše, da od 01.01.2005 dalje ni dovoljeno več plačevati z gotovino daril poslovnim partnerjem, kupcem, otrokom zaposlenih in upokojencem. Verjetno je prijateljica mislila na ta izplačila.
Odgovori