regres za en mesec
Moderator: Mirko Zbačnik
-
pridna mravljica
- Nov član

regres za en mesec
Pozdravljeni,
zanima me ali mi pripada kaj regresa, če se zaposlim s 1.12. in kdaj naj bi bil izplačan. Kako pa je z dopustom? Baje naj bi kakšen dan pripadal, kdaj pa ga pravzaprav lahko izkoristiš?
Hvala za odgovor.
zanima me ali mi pripada kaj regresa, če se zaposlim s 1.12. in kdaj naj bi bil izplačan. Kako pa je z dopustom? Baje naj bi kakšen dan pripadal, kdaj pa ga pravzaprav lahko izkoristiš?
Hvala za odgovor.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
pridna mravljica
- Nov član

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Vesnak, mogoče sem se res malce nerodno izrazil, moral bi se pripada mu sorazmeren del dopusta (3/12) in sorazmeren del regresa.
če je to od 1. oktobra dalje, je to 20:12*3=5. koristi ga lahko vsak mesec, skupaj na koncu meseca... . Ta minimum mu omogoča zakon. Lahko pa, če si z delodajalcem zaupata, koristi tudi vsega v novembru, a dobro je, da imate malce rezerve. Nikjer ni točno predpisan način kako in koliko, pa kdaj...
če je to od 1. oktobra dalje, je to 20:12*3=5. koristi ga lahko vsak mesec, skupaj na koncu meseca... . Ta minimum mu omogoča zakon. Lahko pa, če si z delodajalcem zaupata, koristi tudi vsega v novembru, a dobro je, da imate malce rezerve. Nikjer ni točno predpisan način kako in koliko, pa kdaj...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
pridna mravljica
- Nov član

g.elektrik, kar ste mi odgovorili mi je jasno (1/12 - za december 05 - tako za dopust kot za regres), pravzaprav pa se sprašujem ali ti v času poskusne dobe sploh kaj pripada? Bolj me to zanima in pa, glede na to, da imam poskusno dobo 3m ali moram koristit vsak mesec 1 dan dopusta, ali po koncu poskusne dobe 3 dni, ali pa ga lahko tudi prenesem naprej pod pogojem, da me vzamejo za stalno?
Hvala za odg.
Hvala za odg.
Ko se zaposlite vam pripada dopust po sorazmernem deležu, ker samo pomeni, da pridobite pravico do dopusta ne pa nujno pravico do koriščenja le tega. Praviloma si pravico do koriščlenja pridobite šele po šestih mesecih zaposlitve razen če se vam prej ne prekine delovno razmerje. Takrat vam mora delodajalec omogočiti koriščenje dopusta pred pretekom delovnega razmerja.
Pozdrav vsem,
MG
Pozdrav vsem,
MG
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
MG, to kar navajate, je bolj "praksa" in zavajenje zaposlenih. sorazmerno pravico pridobiš že prvi mesec, pravico do celota pa po šestih mesecih. To, o čemer vi govorite, je pa možnost, ki jo daje "nepoučen" delodajaec in "boječ" delavec.
Malce karikirano sem se izrazil, naj mi prizadeti ne zamerijo.
Malce karikirano sem se izrazil, naj mi prizadeti ne zamerijo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Regres
Zelo me zanima kakšen je način izplačila regresa v mojem primeru in sicer:
-od oktobra 2004 pa do 11.7.2005 sem bila prek agencije zaposlena v podjetju, dobila sem nekakšne dele regresa vsake 3 mesece
- z 11.7.2005 pa sem se v tem istem podjetju tudi zaposlila za nedoločen čas, glede na to da mi je pripadal celoten dopust, se pravi 20 dni, me zanima kakšen del regresa mi pripada in do kdaj bi moral biti izplačan.
Saj veste, nebi rada da se kaj pozabi...
Najlepša hvala za vaš odgovor, zelo vam bom hvaležna.
-od oktobra 2004 pa do 11.7.2005 sem bila prek agencije zaposlena v podjetju, dobila sem nekakšne dele regresa vsake 3 mesece
- z 11.7.2005 pa sem se v tem istem podjetju tudi zaposlila za nedoločen čas, glede na to da mi je pripadal celoten dopust, se pravi 20 dni, me zanima kakšen del regresa mi pripada in do kdaj bi moral biti izplačan.
Bajsa
Re: Regres
Glede na navedeno vam pripada celoten regres zmanjšan za del, ki vam je bil že izplačan. Izplačilo regresa je najkasneje do 1.11. tekočega leta.Bajsa napisal/-a:Zelo me zanima kakšen je način izplačila regresa v mojem primeru in sicer:
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson
vocis
Lyndon B. Johnson
vocis