Obračun plač za nazaj, pomoč.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Sašo
Novinec
Novinec

Obračun plač za nazaj, pomoč.

Odgovor Napisal/-a Sašo »

Imam eno težavo pri obračunu plač za nazaj. V nekem podjetju sta bili zaposleni dve osebi. Vendar se je plače obračunavalo samo za eno osebo. In tudi obrazci so se oddajali vedno samo za eno osebo. Sedaj pa bi tista druga oseba rada obračunala zaostale plače. Vendar pa je tu problem, ker ko sem jaz prejel to podjetje v vodenje, nisem imel nikakršnih obrazcev za pretekla leta (rek, obrpl itd) Tako da ne vem, kakšne plače so se obračunavale. Tudi izvedel sem šele po enem letu, da so prijavljene 2 osebe (ne vprašat zakaj,ampak tisti ki poznajo firme "v neredu" vedo kako je to)
Sedaj pa me zanima, kako bi jaz to najlažje naredil? Ali obstaja kak drug način, da ne bi bilo potrebno sedaj za nazaj popravlajti vseh obrazcev? Če pa že moram, ali se da dobiti na davčni arhivo le teh?

Kakršenkoli nasvet bi pomagal.
Hvala
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mogoče bi lahko iz bančnih izpiskov razbrali višino neto plače osebe, ki je prejela plačo.

Mirko
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Lastnik oz. direktor mora dati obrazce (prijava zaposlitve) in pogodbo o zaposlitvi oz. dokument kjer je razvidno kolikšna je plača. Če so določili minimalno plačo, pa je obrazce tako treba popraviti. Če pa obračunov ni, potem pa morate še narediti vse obračune.

Vaša odgovornost je samo narediti obračune. če lastnik ne da podatke, potem obračunam minimalno. Njegova odgovornost pa je izplačilo in pošiljanje rek obrazcev

lp, Bina
Odgovori