Pozdravljeni.
Vem, da se nahaja že ta tema, pa vendar...
...s 1.1.2005 sem se v podjetju zaposlila kot pripravnica. Po skrajšanju pripravništva sem opravila pripravniški izpit 1.7.2005, istega dne sem dobila v roke novo pogodbo o zaposlitvi za nedloločen čas.
Zanima me, če lahko podjetje uveljavi po Zakonu o davku od dohodkov pravnih oseb zmanjšanje davčne osnove v višini 30 % mojih plač, izplačanih v tem letu?
Direktor mi trdi, da je vprašal v naš računovodski servis, pa so mu rekli, da to ni mogoče? Kaj je zdaj s tem? Je kje kakšen hakeljc, za katerega ne vem?
Prosim za vaše mnenje.
davčna olajšava za novo zaposlenega
Moderator: Mirko Zbačnik
olajšavo iz naslovo zaposlenega delavca velja:
če je to njegova prva zaposlitev
ali pa, če je pred tem bil najmanj 12 mesecev na zavodu za zaposlovanje;
sama imam primer, ko je dekle bilo 5 let nazaj bilo redno zaposleno (sicer le dva meseca), potem pa je imelo status rednega študenta do 1. oktobra. S 1.10. se je redno zaposlila (tj. takoj po zaključitvi študijskega leta), ni bila predhodno nič na zavodu za zaposlovanje in olajšava na žalost odpade, pa čeprav je nekoč v davnih časih bila zaposlena le dva meseca - ampak taka je zakonodaja;
ne vem kakšen primer imate vi?
če je to njegova prva zaposlitev
ali pa, če je pred tem bil najmanj 12 mesecev na zavodu za zaposlovanje;
sama imam primer, ko je dekle bilo 5 let nazaj bilo redno zaposleno (sicer le dva meseca), potem pa je imelo status rednega študenta do 1. oktobra. S 1.10. se je redno zaposlila (tj. takoj po zaključitvi študijskega leta), ni bila predhodno nič na zavodu za zaposlovanje in olajšava na žalost odpade, pa čeprav je nekoč v davnih časih bila zaposlena le dva meseca - ampak taka je zakonodaja;
ne vem kakšen primer imate vi?