DEL PLAČE V OBLIKI BONOV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
matica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

DEL PLAČE V OBLIKI BONOV

Odgovor Napisal/-a matica »

Pozdravljeni!

Ali lahko podjetje izplačuje del plače v naravi (recimo v obliki osnovnih življenjskih potrebščin: sladkor, moka, ojle...)? Najman koliko mora biti denarnega izplačila?
Zaposleni v podjetju so povezane osebe z lastniki in se s takim načinom izplačila strinjajo, saj podjetje lahko nabavi izdelke po nižjih cenah kot jih fizična oseba lahko kupi v trgovini.
Ali se to na plačilni listi zapiše kot npr. bon podjetja v vrednosti 20.000 sit?
Ali mora zaradi tega podjetje imeti dejavnost trgovine?

Za odgovore se najlepše zahvaljujem.

LP, matica
naša
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a naša »

Mislim, da se mora osnovna plača oz. obračunana plača izplačati samo v denarni enoti to je denarju.
rea
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a rea »

Pozdravljeni!

Tudi jaz mislim,da je tako kot pravi Naša, pri nas smo dali bone zaposlenim kot nagrada oziroma kot darilo ob novem letu.
V Mercatorju, recimo, so do letos dobivali bone, kot regres, kot plačo pa nikoli. Sem vprašala prijateljico, ki dela pri "najboljšem sosedu".

Upam, da sem malo pomagala, bi pa bilo fajn dobiti še kakšno mnenje.

Pa lep vikend vsem!!!!!!! :roll:
naša
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a naša »

Sem bila na posvetovanju od Združenja delodajalcev, pa je predavateljica povedala, da je po zakonu dohodkov iz zaposlitve, da se plača izplača v denarju, dodatki pa lahko v blagu, bonih,...
matica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a matica »

Hvala za mnenja.
Samo, če se izdajo boni kot darilo oz. kot nagrada, potem se pri tem mora obračuanti tudi davek? Kako se to pravzaprav obračunava? Ali je pri tem potrebno obračunati vse davke in prispevke enako kot pri obračunu plače?

lp, matica
Odgovori