Knjiženje TRR

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anazus

Knjiženje TRR

Odgovor Napisal/-a anazus »

Mi lahko pomagate pri naslednjem vprašanju. Kako se pravilno knjiži TRR. Npr.: dobavitelju plačamo več računov v znesku 500.000,00 SIT. Ali moram TRR knjižiti v skupnem znesku 500.000,00 in nato s protiknjižbami zapirati račune dobaviteljev, ali pa lahko vsak račun posebej zavedem kot plačilo (čeprav je bil skupni znesek nakazila 500.000,00). Prosim, če bi mi lahko navedli kakšen uradni zapis okrog tega, ker se s kolegico ne strinjava.

Lp, Suzana.
pink
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a pink »

Zakona, ki bi takšno knjiženje navajal ne obstaja, poknjižite kakor je vam lažje TRR 110 v D in dobavitelj 220 v B - ali v skupnem znesku ali pa vsak račun posebej, predlagam vam, da knjižite vsakega posebej zaradi kasnejših ugotavljanj plačil
ŠELA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ŠELA »

V DOBRO KNJIŽITE NA KONTO 1100 TRR 500.000,00 , V BREME PA LAHKO KNJIŽITE RAZBITO PO ZNESKIH, ALI V SKUPNEM ZNESKU. BOLJŠE JE VSEKAKOR, DA DOBAVITELJE KNJIŽITE RAZBITO PO ZNESKIH, KER IMATE POTEM BOLJŠO EVIDENCO ODPRTIH POSTAVK. TRR SE VAM V VSAKEM PRIMERU ZAPRE ( BREME 500.000,00 DOBRO 500.000,00) ODVISNO TUDI OD RAČUNALNIŠKEGA PROGRAMA.
anazus

Odgovor Napisal/-a anazus »

Ja, jaz sama menim, da je vseeno kako zapiram. Ampak kolegica mi pravi, da jo lahko revizor zaj..., ker ustvarjam več knjižb na TRR kot jih je v resnici. Zato bi rada, da bi to nekje videla bolj uradno črno na belem.

Lp, Suzana.
ŠELA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ŠELA »

ZA VSAKO KNJIŽBO JE BOLJŠE, SPLOH PA KTO 220 IN 120, DA SO KNJIŽENI ANALITIČNO. VERJEMITE, DA SE INŠPEKTORJI V TO NE BODO POGLABLJALI, KER JE ČISTO VAŠ PROBLEM, KAKO KNJIŽITE, SAMO DA JE NA KONCU DEBET IN KREDIT IZENAČEN.
metaz
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a metaz »

Menim da, če je plačanih več računov hkrati, to še ne pomeni samo eno plačilo ampak več, torej je tudi vknjižb več.

:) :) :) :) :)
Odgovori