SMO SLOVENSKO PODJETJE, KI BI ŽELELO USTANOVITI MEŠANO PODJETJE V SRBIJI. ZANIMA ME KJE V BILANCI SE PRIKAŽE OSNOVNI KAPITAL V TO PODJETJE, ČE SE. OSNOVNI KAPITAL 2000 EUR SE BO PLAČAL IZ PODJETJA, TOREJ GA JE POTREBNO NEKAM KNJIŽITI. RADI BI TUDI KUPILI ZEMLJIŠČE V SRBIJI IN GRADILI POSLOVNO ZGRADBO. KER TO MEŠANO PODJETJE NE BO IMELO SVOJIH SREDSTEV DOVOLJ, BOMO VERJETNO MI VZELI KREDIT IN FINANCIRALI ZGRADBO IN ZEMLJIŠČE. NA KAKŠEN NAČIN LAHKO TO IZPELJEMO.
NA KOGA SE NAJ OBRNEM, DA MI LAHKO SVETUJE V TEJ ZADEVI?
USTANOVITEV PODJETJA V SRBIJI
Moderator: Mirko Zbačnik
Vaš vložek v novo podjetje je vaš kapitalki delež v tem podjtju. Na podlagi ustanovne listine podjetja v Srbiji si vkljižite delež v tem podjetju. Glede financiranja gradnje tega podjetja pa je odvisno od tega ali bo to tudi kapitalski vložek ali bo kredit temu podjetju. Pazite, ker sta povezani osebi.
Pozdrav vsem,
MG
Pozdrav vsem,
MG
knjiženje
A knižim vložek na 9?
Torej kot razumem imam dve možnosti:
1. da slovensko podjetje da kredit mešanemu podjetju v srbiji, ki ji mora potem posojilo vračati
2. da slovensko podjetje poveča osnovni kapital-vložek v mešanemu podjetju in s temi sredstvi potem financira gradnjo
Kaj se bolj pametno? Kje si lahko več preberem o povezanih podjetjih...
Torej kot razumem imam dve možnosti:
1. da slovensko podjetje da kredit mešanemu podjetju v srbiji, ki ji mora potem posojilo vračati
2. da slovensko podjetje poveča osnovni kapital-vložek v mešanemu podjetju in s temi sredstvi potem financira gradnjo
Kaj se bolj pametno? Kje si lahko več preberem o povezanih podjetjih...
mersi