refundacija bolniške s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
aboridjin
Nov član
Nov član

refundacija bolniške s.p.

Odgovor Napisal/-a aboridjin »

Ni mi čisto jasna tale refundacija bolniške...sem s.p. sicer šele pol leta in bi šel na bolniško (gripa). Recimo da mi zdravnik da 14 dni bolniške. Če prav razumem potem računovodkinja obračuna pol meseca plače in 14 dni nadomestila plače. Ali sem tudi upravičen do povračila od ZZZS?

In pa še nekaj...na strani ZZZS piše :
Kdo je upravičen do nadomestila plače
Pravico do nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela iz sredstev obveznega zdravstvenega zavarovanja imajo zavarovanci, ki so v delovnem razmerju, osebe, ki samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost, lastniki zasebnih podjetij, vrhunski športniki in vrhunski šahisti ter kmetje, če so za to pravico zavarovani, pod določenimi pogoji pa tudi brezposelne osebe.

Potem pa nikjer nisem našel teh pogojev pod kakšnimi pogoji so brezposelne osebe upravičene do nadomestila od ZZZS.

HVala za odgovore
Se opravičujem če je že blo :smodrica:
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Vi, kot s.p., plačujete določeno višino prispevkov, glede na dobiček. Boleznina se refundira s strani ZZZS 31. delovni dan. Torej, če ste v bolniški 14 dni, je to približno 10 delovnih dni, in niste upravičeni do refundacije boleznine. Vsekakor pa bi bili upravičeni do refundacije pod pogoji, ki sem že zgoraj omenila. Vaši prispevki se bodo pač za dneve bolniške obračunali po 90%.

Lp
aboridjin
Nov član
Nov član

Aha razumem...

kaj pa v primeru da gre zaposleni pri s.p.-ju na bolniško zaradi gripe za 14 dni...mu jaz plačam za redno delo in nadomestilo...potem pa zahtevam od ZZZS-ja refundacijo ali je za to tud meja 31 dni?

Hvala
ŠELA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ŠELA »

JA.
aboridjin
Nov član
Nov član

Kaj JA ? Če gre zaposleni na bolniško za manj kot 31 dni ali imam pravico do refundacije ali ne?
hm
Računovodja
Računovodja
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a hm »

Od 31. delovnega dne refundacija, 30 delovnih dni v vaše breme.

LP.
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Refundacije so takole (tako za zaposlene, kot za s.p.):
- vrsta bolniške: bolezen, nezgoda pri delu, nezgoda izven dela = refundacija 31.delovni dan
- vrsta bolniške: nega = takojšnja refundacija
Odgovori