Cena računovodskstva...
Moderator: Mirko Zbačnik
Cena računovodskstva...
Pozdravljeni.
Za študij pripravljam eno Seminarsko nalogo in bi želel opredeliti koliko pribljižno bi manjše podjetje s 6 zaposlenimi in cca. 140 mio SIT letnih prihodkov prišel računovodski servis (celoten - knjiženje, zaključna poročila, izplačila (plač, državi...)) - skratka vse...
Vem, težko reči, veliko dejavnikov - ampak vseeno, prosim - samo oceno...
Hvala
lp
Za študij pripravljam eno Seminarsko nalogo in bi želel opredeliti koliko pribljižno bi manjše podjetje s 6 zaposlenimi in cca. 140 mio SIT letnih prihodkov prišel računovodski servis (celoten - knjiženje, zaključna poročila, izplačila (plač, državi...)) - skratka vse...
Vem, težko reči, veliko dejavnikov - ampak vseeno, prosim - samo oceno...
Hvala
lp
To lahko izračunate tudi sami s pomočjo priporočene računovodske tarife, ki jo najdete tukaj :http://www.gzs.si/DRNivo3.asp?IDpm=5486
Urša 

Opravičujem se; nočem izpasti, kot se želim "šlepati", vendar je stvar taka, da sem pač študent, na faksu se učimo določene stvari - ki pa so mnogokrat kar precej daleč od realnosti - na mojo veliko žalost, vendar pri tem nimam kaj dosti vpliva.
Prav zato moramo o takšnih stvareh vprašati ljudi iz prakse - Vas! Tega - kolikokšno št. knjiženj, obračunov, plačil, transakcij itd. ne piše nikjer - v nobenem učbeniku, priročniku ali članku. Tako, da se ne gre za to da nebi "naredil domače naloge" (preiskal in raziskal stvar) - ampak se gre za to, da tega pač nikjer ne piše.
Tarife so že dane, vendar mi manjkajo količine!
Milsil sem pač, da bi tu to lahko vsaj okvirno izvedel, a očitno ta forum ni preveč naklonjen vsakemu, ki se želi kaj naučiti. Žal.
- zato se mi zdi ta komentar - sploh s strani moderatorja - neprimeren, saj bi pričakoval večjo pripravljenost pomoči.Spet nekdo, ki pričakuje, da bomo naredili seminarsko nalogo namesto njega
Hvala vseeno za napotke, če pa bi bil kdo pripravljen s temi 4 besedami podati okvirno oceno prvotnega vprašanja, pa bi bil zelo hvaležen.
Se strinjam z moderatorko, ker so ocenitve 150.000,00 preveč splošne. Nekateri pri 6 zaposlenih potrebujejo že svojega ručunovodjo, kar precej dvigne mesečne zneske. Promet je lahko tudi zelo relativen, ker lahko podjetje z enim zaposlenim dela tudi milijardne posle. Poleg tega je zelo pomebno, če ima podjetje proizvodnjo (materialne evidence), je izvoznik, uvoznik....
Moja ocena je od 100.000,00 pa do 600.000,00 mesečno.
LP
Damijan
PS
Ne verjamem tudi zneskom 150.000,00 (študent sprašuje za letne stroške)
Moja ocena je od 100.000,00 pa do 600.000,00 mesečno.
LP
Damijan
PS
Ne verjamem tudi zneskom 150.000,00 (študent sprašuje za letne stroške)