Ravnokar izpolnjujem obrazce za CSD za zaposleno, ki gre na porodniški dopust in mi en del ni jasen...
Na obrazcu "Podatki o plači oziroma osnovi, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo" piše, da je potrebno:
"Dokumentacijo o odteglajih mora delodajalec posredovati na pristojni center za socialno delo, skupaj s podatki o zadnji višini mesečne obveznosti in podatkom, do kdaj bo obveznosti odtegnil."
Zanima me, v kakšni obliki se to dokumentacijo pošlje (poleg samega obrazca, v katerem so navedeni meseci (zadnjih 12), ure, datum izplačila plače, plača).
situacija je naslenja - vloga bo na csd oddana do konca tedna; v njej bodo upoštevane plače dec/2004 do nov/2005. novemberska plača ob vložitvi vloge še ne bo nakazana (nakazana bo do 18.12.2005); poleg tega bo delavka dobila še del plače za december - za obdobje do nastopa porodniške.
zdaj naj bi csd-ju odstopili kredit - če sem prav razumela, jaz pa nimam pojma, kako se to naredi.
zanima me, kaj točno pomeni "dokumentacija o odtegljajih"? Napišem seznam vseh plač in plačanih prispevkov od bruto plače (morda tudi na bruto plačo?) na papir - v okviru dopisa???
zanima me, kaj so "podatki o zadnji višini mesečne obveznosti in do kdaj bodo obveznosti odtegnjene"? ali gre v to plača za november (ker do vložitve vloge še ne bo nakazana) ali tudi plača za december???
nazadnje me zanima še, kako izgleda "odstop kredita" centru za socialno delo?!?
upam, da nisem preveč zakomplicirala in mi bo kdo lahko pomagal!
en lep zimski pozdrav!
PORODNIŠKA - podatki o plači za CSD
Moderator: Mirko Zbačnik
Na obrazcu, ki ga je prinesla iz CSD je potrebno vpisati bruto plače zadnjih 12 mesecev (če je bila zaposlena celo leto seveda). Če ima kredit, ki ji ga trgate od plače, predložite tudi obrazec, ki ga je delavka prinesla iz banke. Če pa kredita ne odtegujete od plače, pa se vas to ne tiče, saj ga delavka plačuje sama.
ne, ne, ne gre za kredit banke...
na csd mi je rekla, da moramo odstopiti kredit csd-ju. pa nisem preveč težila, da ne bi izpadla preveč neumno
jaz sem razumela tako, kot da jih zanima glede plače, ki jo delavka dobi za december - in kolikor je potem manjši znesek porodniške, ki jo oni nakažejo...
čeprav mi to ni jasno, saj znesek po mojem mnenju ne bi smel biti pomemben... pač pa to, da oni plačajo porodniško za x dni manj...
bom vseeno še enkrat poklicala, če pa medtem kdo vseeno ve, kaj je z "dokumentacijo", bom vesela, če deli znanje z mano.
katrijn, hvala za odgovor! sicer vem, kako izpolniti obrazec, ki ga je prinesla iz csd, ampak na njem piše, da je potrebno "Dokumentacijo o odteglajih mora delodajalec posredovati na pristojni center za socialno delo, skupaj s podatki o zadnji višini mesečne obveznosti in podatkom, do kdaj bo obveznosti odtegnil."
mene zanima, kaj je ta dokumentacija...
lp
na csd mi je rekla, da moramo odstopiti kredit csd-ju. pa nisem preveč težila, da ne bi izpadla preveč neumno
jaz sem razumela tako, kot da jih zanima glede plače, ki jo delavka dobi za december - in kolikor je potem manjši znesek porodniške, ki jo oni nakažejo...
čeprav mi to ni jasno, saj znesek po mojem mnenju ne bi smel biti pomemben... pač pa to, da oni plačajo porodniško za x dni manj...
bom vseeno še enkrat poklicala, če pa medtem kdo vseeno ve, kaj je z "dokumentacijo", bom vesela, če deli znanje z mano.
katrijn, hvala za odgovor! sicer vem, kako izpolniti obrazec, ki ga je prinesla iz csd, ampak na njem piše, da je potrebno "Dokumentacijo o odteglajih mora delodajalec posredovati na pristojni center za socialno delo, skupaj s podatki o zadnji višini mesečne obveznosti in podatkom, do kdaj bo obveznosti odtegnil."
mene zanima, kaj je ta dokumentacija...
lp
Odstopljeni krediti so po naši terminologiji administrativne prepovedi. Kar pa se tiče zadnje plače, pa jo morate vi izplačati do dneva nastopa porodniške, od takrat naprej pa jo izplačuje Minostrstvo. Tukaj se vam ni treba nič kaj preveč sekirati, te pa znajo kdaj spraviti ob živce, ker so obrazci in navodila nemogoči.