povračilo stroškov prevoza

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
TANY
Novinec
Novinec

povračilo stroškov prevoza

Odgovor Napisal/-a TANY »

vsak dan se vozim 120 km v službo že skoraj 2 leti. Delodajalec mi povrne 36.000 sit (dejansko pa je blizu 50.000 sit).

Ali ima res tolk stroškov :? z menoj, da mi ne more povrniti, kajti v uredbi piše, da je treba za vsak km plačati 31 sit do prve možne postaje.

Kaj mi svetujete? Naj ob naslednji pogodbi, ki jo bom podpisala zahtevam kar mi pripada? V podjetju sem zaposlena za nedoloćen čas 13 let.

Hvala :)
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Glede višine povračila stroškov v zvezi z delom se najprej se prepričajte v vaši kolektivni pogodbi (ta je merodajna za povračila).
V kolikor vam delodajalec izplačuje manj kot je navedeno v kolektivni pog. ga na to opozorite, saj vam je dolžan izplačati v višini ki jo le ta določa.
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Delodajalec vam mora povrniti minimalno 60% mesečne vozovnice za javni prevoz, odvisno od kolektivne kot je bilo omenjeno. Če ta možnost ne obstaja ali za svoje delo uporabljate svoj avto naj bi šele bilo upravičeno izplačilo 31 SIT/km.
Odgovori