Prispevek za uporabo lastnega mobitela v službene namene

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
larisa2005

Prispevek za uporabo lastnega mobitela v službene namene

Odgovor Napisal/-a larisa2005 »

Zanima me,če delodajalec da delavcu nek prispevek za uporabo lastnega mobi telefona, ali se plačajo prispevki in dohodnina

Hvala za odgovor
taglavni
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a taglavni »

Boniteta je 3000 sit, ne glede na prispevke zaposlenega. To seveda velja, če se mobitel uporablja v privatne namene.
hm
Računovodja
Računovodja
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a hm »

Jaz sem razumela vprašanje, če lahko daste zaposlenemu neko nadomestilo za uporabo lastnega mobilnega telefona v službene namene. Potem poglejte 5.odst.31.čl. ZDoh:
nadomestilo za uporabo lastnega orodja, naprav in predmetov (razen osebnih vozil), potrebnih za opravljanje dela na delovnem mestu, pod pogojem, da so določena s posebnimi predpisi ali na podlagi kolektivne pogodbe oziroma notranjega akta delodajalca, da gre za sredstva, ki so značilna, nujna in običajna za opravljanje določenega dela, in pod pogojem, da je delodajalec določil navedeno nadomestilo na podlagi izračuna realnih stroškov in zato le-ta predstavlja utemeljen in razumen znesek – do višine 2% mesečne plače delojemalca, vendar ne več kot do višine 2% povprečne mesečne plače zaposlenih v Sloveniji;

LP.
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.
komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

Odgovor Napisal/-a komar66 »

jaz bi se tega lotil malo drugače
da ne bi durs metal ven stroškov
izpisek klicanih številk iz mobitela, delavec naj jih označi in potem mu povrnete stroške
ker to ni povračilo za uporabo lastnih delovnih orodij, ampak je založil denar za storitev za ta primer bi šlo če bi mu plačali obrabnino mobitela
Odgovori