DRUŠTVO-ODGOVORNOST

Odgovori
PUNAT
Novinec
Novinec
Kraj: CELJE

DRUŠTVO-ODGOVORNOST

Odgovor Napisal/-a PUNAT »

Kakšna je odgovornost predsednika društva katero je davčni zavezanec in se ukvarja z pridobitno dejavnostjo. Ali jamči z svojim osebnim premoženjem ali ne? Nikjer nisem zasledila te informacije za to Vas prosim če mi lahko pomagate.
Hvala!
Pozdravljeni!
Smo društvo, ki se ukvarja z pridobitno dejavnostjo in davčni zavezanec.
Zanima me ali je še potrebno voditi dnevnvno materialne kartice
Hvala za odgovor
metaz
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a metaz »

Ne vem sigurno ampak tudi jaz sem nekje slišala nekaj okrog tega, da s tem letom (2005) predsedniki društev odgovarjajo tudi s svojim premoženjem.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Nekaj podobnega lahko beremo v predlogu za spremembo zakona o društvih, ne spomnim pa se, da bi to bilo sprejeto:
http://www.zveza-kds.si/zdrustob.doc
legi
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a legi »

Zakon je še v obravnavi in še ni sprejet...

6. člen
(odgovornost)

Če temeljni akt ne določa drugače, za zakonito poslovanje društva odgovarjata društvo in zastopnik društva.
Društvo odgovarja za svoje obveznosti z vsem svojim premoženjem.

Ne glede na določbo prejšnjega odstavka za obveznosti društva odgovarjajo solidarno in z vsem svojim premoženjem tudi njegove odgovorne osebe, ki so v svojo korist ali korist koga drugega zmanjšale premoženje društva ali s preusmeritvijo poslovanja oziroma finančnih tokov na drugo obstoječo ali novoustanovljeno pravno osebo ali fizično osebo preprečile povečanje premoženja, čeprav so vedele, da društvo ne bo moglo poravnati obveznosti tretjim osebam.

Za obveznosti društva v primerih iz prejšnjega odstavka solidarno odgovarja tudi fizična ali pravna oseba, ki je z ravnanji odgovornih oseb pridobila premoženjsko korist, do višine pridobljene premoženjske koristi.
Odgovori