Prosim vas (spet) za pomoč.
Imam v spominu, da sem to že prebrala pa danes iščem že kako uro pa mi je nekdo ukradel...
Problem je sledeč - gostinski lokal kupi robo, dobi račun. Sedaj pa to poknjižiti [:I]
Dam na dobavitelje in ? zalogo ?
Po katerem dokumetnu se pa potem zaloge razknjižijo?
Kako pogosto se morajo?
hvala pa ne me kregat...
prosim pomoč pri knjiženju
Moderator: Mirko Zbačnik
hvala
Sem vedela, da je tu nekdo, ki ve.
Zdelo se mi je da gre na 3, samo do sedaj pač tega nisem delala in sem se želela prepričati.
Sedaj pa samo še pravi konto v tem razredu najdem pa lahko veselo poknjižim.
Kako bomo pa razbremenjevali pa nima še ideje - kjer pa težava ni v meni...
Ko pridemo do te točke pa zopet prosim za pomoč.
hvala vam
inlep dan
Sem vedela, da je tu nekdo, ki ve.
Zdelo se mi je da gre na 3, samo do sedaj pač tega nisem delala in sem se želela prepričati.
Sedaj pa samo še pravi konto v tem razredu najdem pa lahko veselo poknjižim.
Kako bomo pa razbremenjevali pa nima še ideje - kjer pa težava ni v meni...
Ko pridemo do te točke pa zopet prosim za pomoč.
hvala vam
inlep dan
MIslim, da je v gostinskem lokalu podobno kot pri trgovini. Oboji nakupita robo in jo postavita na police.
V razredu 3 pa so zaloge surovin in materiala ter drobnega inventarja in emabalaže, kar pa nakup pijače vsekakor ni. Pijača je končni izdelek in ga smatram da gre pod blago - R 6
Kakšno mnenje bi bilo še dobrodošlo.
lp, Bina
V razredu 3 pa so zaloge surovin in materiala ter drobnega inventarja in emabalaže, kar pa nakup pijače vsekakor ni. Pijača je končni izdelek in ga smatram da gre pod blago - R 6
Kakšno mnenje bi bilo še dobrodošlo.
lp, Bina
Mislim, da gostinski lokal in trgovina ni isto. Trgovina res kupi robo - trgovsko blago, ga postavi na polico in proda. Gostinski lokal pa prodaja tudi svojo storitev: pijačo proda odprto, natočeno v kozarec, aranžirano z limono..., (op. <i>v gostinstvu je prodaja brezalkoholnih pijač obdavčena z 20%DDV, v trgovini pa z 8,5%</i>); skuha kavo, čaj... in če gremo še dlje lahko prodaja tudi hrano. Zato se nabava knjiži na R 3 - zaloge materiala.
LP
Anela
LP
Anela