ID številka in obveščanje
Moderator: Mirko Zbačnik
-
računovodja
- Novinec

- Kraj: Slovenia
ID številka in obveščanje
Zanima me ali boste svoje kupce in dobavitelje, razen tujih, obveščali o svoji identifikacijski številki in ali je sploh obvezno?Meni se zdi, da je to spet samo en kup papirja in administracije,
Lep dan
Lep dan
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal elektrik</i>
<br />Ali je v Sloveniji to sploh smiselno? Saj le spredaj dodami SI.Mene pa zanima, ali je obvezna uporaba le-teh po 1. maju znmotraj Slovenije, ali je dovolj brez SI. Potreben bo namreč popravek v bazah podatkov.
LP, Mirko
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
<br />Ali je v Sloveniji to sploh smiselno? Saj le spredaj dodami SI.Mene pa zanima, ali je obvezna uporaba le-teh po 1. maju znmotraj Slovenije, ali je dovolj brez SI. Potreben bo namreč popravek v bazah podatkov.
LP, Mirko
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
bila sem na seminarju RFD, kjer smo dobili tudi gradivo. Prepisala vam bom navodila iz gradiva.
Vsebina večina podatkov bo ostala bo po 1. maju ostala nespremenjena. Po novem na računu ne bo več obvezno navesti:
-kraja izdaje računa
-ID številke (prej davčne) naročnika, če je plačnik DDV izdajatelj računa
-datum opravljene dobave, če je datum enak datumu izdaje računa
-vrednost z vštetim DDV
34. člen ZDDV
Pozdrav. Sanja
Vsebina večina podatkov bo ostala bo po 1. maju ostala nespremenjena. Po novem na računu ne bo več obvezno navesti:
-kraja izdaje računa
-ID številke (prej davčne) naročnika, če je plačnik DDV izdajatelj računa
-datum opravljene dobave, če je datum enak datumu izdaje računa
-vrednost z vštetim DDV
34. člen ZDDV
Pozdrav. Sanja
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: