Uvoz rbljenega tov.vozila.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
silvo
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Uvoz rbljenega tov.vozila.

Odgovor Napisal/-a silvo »

Zanima me, če lahko rabljeno tovorno vozilo, pripeljano iz EU dam med O.S. in obračunavam amortizacijo?

Hvala za odgovor in lep dan :)
silvo
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Zakaj pa to ne bi bilo možno? Saj je to vendar širša država.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Upoštevati je potrebno 26.člen Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, ki pravi, da se amortizacija OS, ki ga zavezanec pridobi od osebe, ki ni rezident, prizna kot odhodek le, če zavezanec dokaže, da OS še ni dokončno amortizirano.
Trapasto - pa vendar resnično. Tudi sama se ukvarjam s tem, ker smo letos uvozili stara vozila s Hrvaške.
LP :)
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Pred kratkim sem na to temo govorila s svetovalci na Zvezi in dobila odgovor, da bo ta del zakona gotovo spremenjen v prihodnjem letu (priznam, še nisem preverila vseh popravkov; upala sem na čistopis). Zaenkrat velja, da je ta podatek nujno potrebno pridobiti, kajti če tega nimamo, je obračunana amortizacija za tako nabavljeno opremo davčno nepriznan strošek. :sneodobren:
silvo
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a silvo »

In kako potem spraviti to zadevo v strošek firme? :oops:
silvo
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Mogoče pa velja že za leto 2005, poglejte Uradni list 108/05 str. 11530 (6.člen) ter str.11531 (2. odstavek 17. člena), ne znam si razložiti kateri je tretji odstavek 6. člena. Če je tretji odstavek "dosedanji sedmi in osmi odstavek 26. člena Zddpo-1 se črtata" , potem velja to že za leto 2005.
Lp
hm
Računovodja
Računovodja
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a hm »

Ko smo mi pridobili rabljeno tovorno vozilo iz EU od podjetja, ki se ukvarja s prodajo novih in rabljenih vozil, smo razmišljali takole: kako naj dokažemo, da rabljeno tovorno vozilo, kupljeno od posrednika, ki ga ima zavedeno kot blago in ne kot osnovno sredstvo, še ni bilo v celoti amortizirano?? Tako da normalno obračunavamo amortizacijo. Od 01.01.2006 je to črtano, glej 6.člen na povezavi
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=79186

LP.
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.
Odgovori