Imam problem in sicer:
Če si prijavljen na zavodu za zaposlovanje in prejemaš nadomestilo za čas brezposelnosti, ali si lahko v nekem podjetju zaposlen za krajši delovni čas (npr. samo osem ur na mesec) .
Kolikšen je potem delež nadomestila? Ali nižji samo za delež teh 8 ur od vseh npr. 174?
Hvala lepa za odgovore.
Nadomestilo za čas brezposelnosti
Moderator: Mirko Zbačnik
Nadomestilo za čas brezposelnosti
Lp, rika
9. Pravica do denarnega nadomestila za preostali čas zaradi sklenitve pogodbe o zaposlitvi s krajšim delovnim časom
Če iščete zaposlitev s polnim delovnim časom in sklenete pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom od polnega(vendar ne več kot polovico polnega delovnega časa), lahko uveljavite pravico do sorazmerne višine denarnega nadomestila za preostali čas upravičenosti.
To sem našla na njihovi spletni strani. Jaz to razumem, kot da je mogoče. Lahko še kakšno mnenje?
Če iščete zaposlitev s polnim delovnim časom in sklenete pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom od polnega(vendar ne več kot polovico polnega delovnega časa), lahko uveljavite pravico do sorazmerne višine denarnega nadomestila za preostali čas upravičenosti.
To sem našla na njihovi spletni strani. Jaz to razumem, kot da je mogoče. Lahko še kakšno mnenje?
Lp, rika
Mislim, da je predhodni odgovor (ŠELA) bil v pravi smeri, vendar je zmotno postaviljena omejitev. Ni najmanj polovični delovnik ampak največ.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net