BONUS V POGODBI

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
JANIEL
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

BONUS V POGODBI

Odgovor Napisal/-a JANIEL »

Pozdravljeni!

Leto je naokoli, vsaj kar se tice pogodb in zanima me kako bi lahko opredelil t.i. v pogodbi?
Delodajalec mi je ponudil moznost izplacila bonusa, ki bi mi ga izplacal polletno.In sicer izven pogodbe..
Sam sem omenil, da bi zelel vsaj kak stavek tudi v sami pogodbi, kjer bi bilo zapisano, da sem upravicen bonusa glede na dosezeno.

Kaj bi bilo zame najbolje? Kako naj se opredeli? Kaj mi svetujete?Kako naj se nekako zavarujem? Ali zadostuje npr. podrobneje tudi v e-mailu?

LP

J :D
JANIEL
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a JANIEL »

Še to: polletni Bonus oz. premija naj bi se obračunala: 50% glede na oceno dela, 50% na uspešnost podjetja...

Ali naj se zapiše tudi višina???

HVALA

J
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Najbolja bi bilo, da se napiše interni pravilnik, kjer bi bilo definiran način izplačila. Potem se v pogodbi sklicujete na pravilnik. Tako ob spremembi ni potrebno vse pogodbe spremniti le pravilnik. Sprememba pa vseeno ne sme biti enostranska s strani delodajalca.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Za vas je verjetno bolje, da z delodajalcem skleneta pisni dogovor o vaši plači, tako osnovni, kot nagrajevanju. Če je stimulativni del variabilni, ga z zneskom ne boste mogli opredeliti, dovolj bodo odstotki. Zaradi znanih izkušenj drugih, bi se jaz ustnemu dogovoru izogibala, saj na koncu velja le papir. Interni pravilniki o plačah in nagrajevanju so seveda tudi dobrodošli; vendar to za vas pomeni, da vam mora delodajalec vročiti ta pravila igre, vi pa jih morate dobro prebrati, da boste lahko vedeli kakšno nagrajevanje vam sledi. Za vas bi bilo enostavneje, če bi vse skupaj opredelili v pogodbi.
Odgovori