DDV-plačana realizacija-IZJAVA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ansaj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

DDV-plačana realizacija-IZJAVA

Odgovor Napisal/-a ansaj »

Tisti, ki želijo plačevati DDV po plačani realizaciji morajo do 15.12.2005 oddati na davčni urad izjavo o načinu obračunavanja in plačevanja DDV, če to želijo že od 1.1.2006. Mi smo dobili izjavo na davčnem uradu. :!:
Darija
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

DDV Izjava

Odgovor Napisal/-a Darija »

A kdo mogoče ve, če se ta izjava nahaja kje na netu.

LP

Darija
silvo
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Re: DDV-plačana realizacija-IZJAVA

Odgovor Napisal/-a silvo »

ansaj napisal/-a:Tisti, ki želijo plačevati DDV po plačani realizaciji morajo do 15.12.2005 oddati na davčni urad izjavo o načinu obračunavanja in plačevanja DDV, če to želijo že od 1.1.2006. Mi smo dobili izjavo na davčnem uradu. :!:
NA KATEREM DAVČNEM URADU ???

Sem bil včeraj na Dunajski in so mi rekli, da še nimajo nobenega obrazca.

Povedali so, da podjetje samo napiše izjavo in jim pošlje, pa bo urejeno :roll: .

Lep pozdrav
silvo
tessa
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tessa »

Pozdravljeni,
Glede ddv-ja po plačani realizaciji je še veliko stvari nedorečenih, med drugimi tudi evidence, obrazci.... Na seminarju so nam predlagali, da z vstopom v "sistem DDV-ja po plačani realizaciji" počakamo še malo. Vsaj toliko, da dobimo pravilnik, kjer bo najbrž?! vse to pojasnjeno.
lp
berni34
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a berni34 »

Pozdravljeni,
Glede ddv-ja po plačani realizaciji. Nam so na davčnem uradu rekli, da
lahko damo izjavo v obliki dopisa, kar smo tudi storili.
ansaj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

V Mariboru so na davčnem uradu sami pripravili izjavo, ki jo mora izpolniti davčni zavezanec. Če tega ne storite danes, potem ne morete plačevati DDV po plačani realizaciji od 1.6.2006.
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

plačana realizacija

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Dobro pretehtajte zakon, saj bodo evidence ki jih bomo morali voditi pri tem sistemu komplicirane, saj se ne more upoštevati ves ddv, kot izstopni oziroma vstopni kar bo plačano ali bomo prejeli plačilo. Izjem je kar precej:
celo klavzula na računu Blago je last prodajalca, dokler... že izvzame račun iz tega sistema, pa stvari kupljene s kreditom, pa lizingi,....
ansaj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Se strinjam. Vsak mora sam presodit ali se mu to splača ali ne. Odvisno je tudi od vrste dejavnosti, načina poslovonja. Za nekatere bo sigurno boljše po novem, za nekatere pa preveč komlicirano zaradi potrebnih evidenc.
Odgovori