NABAVA STAREGA OSNOVNEGA SREDSTVA -AVIONA IZ EU
Moderator: Mirko Zbačnik
Družba namerava nabaviti star avion iz EU. Da bi upoštevali vse predpise vas prosimo za pomoč.
Vemo za Zakon o dohodku pravnih oseb, ki je pričelveljati 1/1-2005 o priznani amortizaciji -26.čl 8 točka, da je potrebno pridobiti od osebe, ki ni rezident dokazilo, koliko je bilo opredmeteno osnovno sredstvo že amortizirano. In je davčno priznana amortizacija samo še razlika.
Kako pa je z obračunom DDV.Ali mi lahko kdo o tem kaj napiše.
Hvala
Vemo za Zakon o dohodku pravnih oseb, ki je pričelveljati 1/1-2005 o priznani amortizaciji -26.čl 8 točka, da je potrebno pridobiti od osebe, ki ni rezident dokazilo, koliko je bilo opredmeteno osnovno sredstvo že amortizirano. In je davčno priznana amortizacija samo še razlika.
Kako pa je z obračunom DDV.Ali mi lahko kdo o tem kaj napiše.
Hvala
OS boste nabavili brez DDV in tudi vam ni potrebno delati samoobdavčitve.
Meni so zakon glede amortizacije tolmačili tako, da se za vrednost, ki ste jo vi plačali, vseeno lahko obračuna amortizacija.
Meni so zakon glede amortizacije tolmačili tako, da se za vrednost, ki ste jo vi plačali, vseeno lahko obračuna amortizacija.
Glede amortizacije je ok, ker bomo dobili njegovo navavno vrednost in odpisano vrednost, tako da lahko mi potem obračunamo amortizacijo do končne vrednosti.
Glede DDV pa nimo popolnoma prepričani. Ali delamo samoobdavčitev. Vstopni davek si pa lahko odbijamo, saj bomo imeli letalo za oddajanje v najem to je za dejavnost.
P R O S I M NAJ ŠE KDO KAJ NAPIŠE NA TO TEMO
Glede DDV pa nimo popolnoma prepričani. Ali delamo samoobdavčitev. Vstopni davek si pa lahko odbijamo, saj bomo imeli letalo za oddajanje v najem to je za dejavnost.
P R O S I M NAJ ŠE KDO KAJ NAPIŠE NA TO TEMO
-
Consiglieri
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
Daj Katy odgovori mi na eno vprašanje-če nabavim material v Avstriji brez DDV, da damo izjavo ter davčno številko, lahko nabavimo brez MWSt, a je potrebno delat samoobdavčitev pri nas?
Primer: Nabavim gumo za 100 enot neto, dodam 30% marže=130, +20%DDV=156 enot. Izstopni DDV je 26 enot, ki ga plačam, vstopnega pa tako ali tako ni.
Je moje razmišljanje pravilno?
Primer: Nabavim gumo za 100 enot neto, dodam 30% marže=130, +20%DDV=156 enot. Izstopni DDV je 26 enot, ki ga plačam, vstopnega pa tako ali tako ni.
Je moje razmišljanje pravilno?
Kymco