računi z datumom opravljene storitve 2004

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
miz
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

računi z datumom opravljene storitve 2004

Odgovor Napisal/-a miz »

Prosim, če mi lahko kdo pomaga v zvezi z naslednjim vprašanjem; Zanima me na kateri konto se lahko knjižijo računi za trgovsko blago in stroške, ki smo jih prejeli v letošnjem letu, nanašajo pa se na leto 2004
(datum dura v letu 2004). Zanima me tudi, če lahko uveljavljamo vstopni DDV( po mojem mnenju ne).

Za odgovor se vam zahvaljujem.
metaz
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a metaz »

DDV se po moje upošteva, ko prejmete račun ( v letu po tem, ko je opravljena storitev ), tako da letos še lahko upoštevate vhodni DDV.

Strošek pa je davčno nepriznan odhodek!!!
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Točno tako kot pravi metaz. Če boste malo pobrskali, pa je bila pred kratkim tema z isto vsebino, kjer je napisanega malo več.
lp
slava
mačica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mačica »

A to, da je strošek davčno nepriznan odhodek velja tudi, če je bila storitev opravljena maja, račun pa izdan decembra istega leta. Ali obstaja kak drug 'keč', če nam nekdo drug izda račun s takim zamikom?
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Davčno nepriznani so stroški preteklih let. Če vam je dobavitelj izdal račun nekaj mesecev kasneje je v davčnem prekršku (seveda, če je zavezanec za DDV), saj mora ddv odvesti v istem mesecu kot je dobava blaga oz. storitve, vi pa si ddv ne morete odbiti dokler nimate računa.
slava
Odgovori