donacija klubu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tanova
Začetnik
Začetnik

donacija klubu

Odgovor Napisal/-a tanova »

radi bi nakazali nekaj sredstev klubu.
Naše podjetje posluje z negativnim kapitalom-je to kakšna ovira pri nakazilu donacije?
se klub smatra kot pravna oseba?

bi prosila, če mi lahko kdo ki ima izkušnje s tem napiše kaj več o tem, predvsem kako poknjižiti in ali moramo od kluba pridobiti kakšen dokument o nakazilu?

hvala
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Re)donacija klubu

Odgovor Napisal/-a diana »

Kar se tiče donacije, izdan račun za reklamo, itd., če imate negativen kapital-kolikor je meni znano za donacije lahko, za subvencije pa ne. Popravite me, če ne razmišljam pravilno!!!!
diana
tankra
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tankra »

Donacije so izplačila za humanitarne, kulturne, znanstvene, vzgojno izobraževalne, športne, ekološke in religiozne namene. So namenska sredstva za podporo določenih nepridobitnih dejavnosti in projektov. Gre za nepovratno izplačilo v naravi ali s finančnimi sredstvi. Donacija ni dvostranski posel in tu ne gre za obojestransko oziroma vzajemno korist. Donator je lahko fizična ali pravna oseba, ki za svoje izplačilo ne pričakuje nobene proti storitve.

Če je donator pravna oseba ali samostojni podjetnik, se donacije priznajo kot odhodek, če so izplačane osebam, ki so v skladu s posebnimi predpisi organizirane za opravljanje dejavnosti, vendar največ v višini 0,3 % ustvarjenih prihodkov. Da bi lahko zagotovili upravičenost uvrščanja tovrstnih izdatkov med davčno priznane odhodke, mora donator vedno pridobiti potrdilo, da so prejemniki donacije registrirani za v zakonu opredeljene dejavnosti.
Lp
Tanja
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Donacijo lahko nakažete že na osnovi vloge , za sponzorstvo pa morate dobiti račun.
slava
Odgovori