Sem s.p. in nisem davčni zavezanec. Dobili smo manjše posojilo od fizične osebe pa me zanima pod katere prihodke se knjiži posojilo firmi.
Drugo vprašanje pa se nanaša na izplačilo fizični osebi po avtorski pogodbi. Kam v kpo se knjižijo stroški za dohodnino?
Za odgovor se vam zahvaljujem
LP
knjiženje v kpo oposojilo in izplačilo po avtorski pogodbi
Moderator: Mirko Zbačnik
moje mnenje: posojilo od fizične osebe smatraj kot posojilo drugi fizični osebi, to si ti, (iz)posojeni denar pa vložiš ti iz gospodinjstva v dejavnost, torej knjižiš v knjigo pretoka med gospodinjstvom in podjetjem.
Avtorski honorar: zate je strošek-odhodek kompleten avtorski honorar z dohodnino vred, torej ga knjižiš v celotnem znesku pod stroške storitev v knjigo prihodkov in odhodkov.
Upam, da ti bo to še kak "strokovnjak" potrdil, da te ne bom učil krive vere, jaz sem namreč strojnik in "knjigovodja" za lastne potrebe
pozdrav
Avtorski honorar: zate je strošek-odhodek kompleten avtorski honorar z dohodnino vred, torej ga knjižiš v celotnem znesku pod stroške storitev v knjigo prihodkov in odhodkov.
Upam, da ti bo to še kak "strokovnjak" potrdil, da te ne bom učil krive vere, jaz sem namreč strojnik in "knjigovodja" za lastne potrebe
pozdrav
Hvala za odgovor. Tudi jaz sem knjigovodja za lastne potrebe.birsa napisal/-a:moje mnenje: posojilo od fizične osebe smatraj kot posojilo drugi fizični osebi, to si ti, (iz)posojeni denar pa vložiš ti iz gospodinjstva v dejavnost, torej knjižiš v knjigo pretoka med gospodinjstvom in podjetjem.
pozdrav
LP