Dodatek za delovno dobo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sammy
Nov član
Nov član

Dodatek za delovno dobo

Odgovor Napisal/-a sammy »

Zanima me, ali obračunate dodatek na delovno dobo za čas, ko je delavec na dopustu.

Npr.
85.000.- Bruto za čas dopusta
45.000.- Prisotnost na delu
7.500.- Dodatek 1
6.500.- Dodatek 2

Delavec ima 20 let delovne dobe, kar pomeni 10% dodatek (in sedaj me zanima) NA KAJ?

Mi smo obračunavali dodatek na efektivne ure zaposlenca, kar pomeni, da smo na 45.000 SIT obračunali 10% dodatka.

Prosim za mnenja ...
mestna
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mestna »

Po zakonu o delovnih razmerjih se v nadomestilo (torej ko je delavec odsoten z dela) všteva popolnoma vsa plača (torej z vsemi dodatki), tako da ko je delavec odsoten je v njegovi urni postavki vključen tudi omenjeni dodatek in ga za čas odsotnosti ne obračunavamo.

lp
V slogi je moč!
sammy
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a sammy »

V bruto urni postavki, koliko je meni znano, je samo vrednost ure. Vse ostale dodatke prištevamo k bruto plači.
Jaz bi želel vedeti, kako obračunate dodatek za minulo delo?! Npr.: Ali obračunate dodatek za minulo delo tudi na čas, ko je delavec na bolniški?
mestna
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mestna »

Če je delavec na bolniški je dodatek na minulo delo že vštet v urni postavki, ki nam služi za izračun bolniške (100% bolniška 3 mesečno povprečje celotne plače, 80% bolniška pa 1 mesečno povprečje celotne plače), zato v primeru, ko je delavec odsoten, dodatek na minulo delo obračunavamo neposredno samo na ure, ko je bil delavec prisoten.

lp
V slogi je moč!
Odgovori