Pozdrav,
imam eno vprašanje. Dogovarjam se za novo službo. V oglasu je bil razpis vsaj VII. stopnja izobrazbe za delovno mesto neke vrste tehnične podpore. To pomeni za gospodarsko dejavnost. Do sedaj sem delal preko avtorskih pogodb in ker sem star 26. let ter še ne vem veliko o redni zaposlitvi (dobil bi za nedoločen čas) vas vprašujem naslednje:
v pogodbi, ki so mi jo pripravili piše, da bom tretiran za VI. tarifni razred. Glede na to, da je to enako 6.stopnji izobrazbe sem mnenja, da bi moral biti tretiran kot 7. tarifni razred. Zanima me koliko se bi spremenila plača (ponujena 400.000,00SIT bruto), če bi prešel v 7. tarifni razred. Kaj vse to potegne za sabo.
Ne bi se rad grizel kasneje, ker nisem vedel kaj bi mi moralo pripadati. Zato prosim za pomoč.
izobrazba: univ.dipl.ing.el.
Pogodba o zaposlitvi
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
bolje je nekaj imeti, kot pa nič. Strinjam se s prejšnjim odgovorom. Vi lahko svobodno iščete drugo službo, če vam ta ne bi odgovarjala.
včasih moramo pri pogjanju sprejemati tudi kompromise. Plača je pa relativna in na spošno vsakemu premajhna.
Mogoče je v sistematizaciji opredeljena le VI. stopnja. Trg delovne sile pa deluje v to smer, da se za delovna mesta, kjer je zahtevana V. stopnja, mnogokrat javijo tzudi kandidati s VII. stopnjo. Skušajte izkoristiti dano možnosti, dati tudi čim več od sebe in rezultat mora priti.
včasih moramo pri pogjanju sprejemati tudi kompromise. Plača je pa relativna in na spošno vsakemu premajhna.
Mogoče je v sistematizaciji opredeljena le VI. stopnja. Trg delovne sile pa deluje v to smer, da se za delovna mesta, kjer je zahtevana V. stopnja, mnogokrat javijo tzudi kandidati s VII. stopnjo. Skušajte izkoristiti dano možnosti, dati tudi čim več od sebe in rezultat mora priti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko