Pozdravljeni
Letos s 1.6.2005 sem odprla s.p. Sama vodim enostavno knjigovodstvo, bilanco pa mi bo noredil knjigovodski servis. Prosim, če mi lahko odgovorite na nekaj osnovnih vprašanj glede bilance in dohodnine:
- Do kdaj moram oddati bilanco?
- Moram oddati tudi dohodnino in do kdaj?
- Kakšna je razlika v izpolnjevanju dohodnine sedaj ko sem s.p., kot
prej ko sem bila v redno zaposledna v podjetju?
Lep pozdrav
Srečka
Dohodnina, bilanca s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Bilanco ( Napoved za odmero davkov iz dejavnosti..) oddate do 28.februarja
Dohodnino, kot vse fizične osebe do 31.marca
Kot redno zaposleni se vam je v dohodnino vštevala bto plača, kot samostojni podjetnici pa se vam za osnovo za obdavčitev po ZDOH jemlje davčna osnova (dobiček) prikazana v bilanci.
Prva stvar, ki jo morate narediti pred novim letom je, da na pristojni durs oddate izjavo o načinu vodenja knjig v l.2006 (rok do 31.12.05, obrazec najdete tudi na prvi strani tega portala.....pobrskajte po zadnjem objavljenem članku).
Srečno
Ajnos
Dohodnino, kot vse fizične osebe do 31.marca
Kot redno zaposleni se vam je v dohodnino vštevala bto plača, kot samostojni podjetnici pa se vam za osnovo za obdavčitev po ZDOH jemlje davčna osnova (dobiček) prikazana v bilanci.
Prva stvar, ki jo morate narediti pred novim letom je, da na pristojni durs oddate izjavo o načinu vodenja knjig v l.2006 (rok do 31.12.05, obrazec najdete tudi na prvi strani tega portala.....pobrskajte po zadnjem objavljenem članku).
Srečno
Ajnos